aanmelden
Fender Play
Nu ook voor bas
Merknieuws 18-09-2018 12:33
In juli 2017 lanceerde Fender het eigen lesplatform Play. Het was even wachten, maar nu kunnen ook de liefhebbers van vier snaren - bas en ukelele - bij Fender terecht.

'In 1951, we pioneered the electric bass. Today, we’re teaching you how to play it with Fender Play’s all-new bass lessons,' meldt Fender in het persbericht. 

'Dat is rijkelijk laat', zou je dan zeggen, maar gelukkig waren er vanaf '51 genoeg andere manieren om de bas te leren spelen.

Vroeger leerde je bas op gehoor of je ging naar een docent. Dit laatste is nog steeds aan te raden, als je les op maat wilt en als je geen valse start wilt maken qua vingerzetting. De laatste jaren is het internet echter onmisbaar geworden. Denk aan de vele 'tabs' van songs en de 'tutorials' op YouTube.

Een hele generatie bassisten leerde bassen door de websites en filmpjes van bijvoorbeeld Scott's Bass Lessons en MarloweDK en Fender zag dat. In 2017 lanceerde het Amerikaanse merk het platform Play. Hiermee kun je op je eigen tempo (bas-)gitaar leren spelen, met behulp van ervaren docenten. Er zijn backing tracks en er is speciale software die je progressie bijhoudt.

De proefversie is gratis en je vindt Play online, maar ook voor iPhone, iPad en Android.

Fender-website