aanmelden
Yamaha MODX
Nieuwe keyboardsynth van Yamaha
Merknieuws 16-09-2018 12:48
Vorige week introduceerde Yamaha zijn nieuwste keyboardsynthesizer, de MODX, spreek uit 'Mo-Dee eX'.

De MODX maakt gebruik van dezelfde technologie als de Montage, maar hij is een stuk lichter en goedkoper. Voor de soundengine wordt gebruikt gemaakt van AWM2 sample&synthesis techniek en FM-X, inderdaad een doorontwikkelde versie van de FM techniek uit de aloude DX7 maar veel uitgebreider, expressiever en een stuk eenvoudiger te programmeren.

Voor het 128-voudig polyfone AWM2 deel is er 5,67 GB geheugen met in totaal 6.347 golfvormen. In het1 GB grote flash-ROM kunn je je eigen samples  laden. Het FM deel  heeft 8 operators, 88 algoritmes en is 64 stemmig. Extra features zijn diverse waveshaping opties en resonerende filters.

De MODX heeft een zeer uitgebreide fx processor met 26 insert fx en een reverb. Verder een vocoder, een motion sequencer, een drum sequencer en zelfs een envelope follower waarmee je een synthparameter kunt besturen. vijf stereokanalen kun je via usb naar je daw sturen en een stereokanaal van je daw naar de MODX. Verder stereo in en uit, hoofdtelefoon uit, midi in/uit en twee pedaalaansluitingen

De MODX heeft wat minder knoppen dan de Montage, maar het 7" touchscreen is wel gebleven.

 

Er zijn drie versies die vanaf eind september in de winkel liggen;

  • MODX6 (61 synth-action keys, 6,6 kg): €1199
  • MODX7 (76 synth-action keys, 7,4 kg): €1369
  • MODX8 (88 graded hammer-action keys, 13,8 kg): €1579

Meer informatie