aanmelden
Tangible Waves AE Modular
modulaire synth voor een budgetprijs
Merknieuws 29-06-2018 09:59
Het aanbod aan modules voor Eurorack of andere modulaire formats is gigantisch en wordt alsmaar groter. Tangible Waves maakt echter modules die aanzienlijk goedkoper zijn dan die van de meeste concurenten

AE Modular van Tangible Waves is bedoeld als betaalbare modular 'for the masses'. Een groot deel van de kostprijs van modules zit hem namelijk in onderdelen die niet direct met de klankopwekking te maken hebben; panelen, knoppen, aansluitingen e.d. bij AE Modular zijn deze onderdelen uiterst eenvoudig uitgevoerd waardoor modules slechts tussen de 20 en 35 Euro kosten! Dat leidt wel tot een zeer spartaans uiterlijk want de connectors zijn vervangen door simpele plastic stripjes, draaiknoppen hebben gewoon een plastic schachtje op de cylinder van de potmeter en de panelen zijn niet bedrukt maar gestempeld met duurzame inkt.

Dat ziet er allemaal een stuk minder flashy uit maar de prijzen zijn wel verbijsterend laag. Of de levensduur lijdt onder deze bezuinigen is natuurlijk afwachten.

Er zijn al talloze modules beschikbaar maar ook complete systemen als de AE Modular Rack 1 voor € 328,-  en Rack 2 kost € 416,- (excl btw)

Momenteel zijn er 26 modules verrkijgbaar met prijzen tussen de 17 en 74 (sequencer) Euro.

Meer informatie