aanmelden
Fender vervangt Standard Series voor Player Series
Veel nieuwe, Mexicaanse modellen op gitaar- en basgebied.
Merknieuws 19-06-2018 17:56
De Standard-serie, gebouwd in Mexico, is al jarenlang de instapserie van Fender en daardoor razendpopulair. Het is immers de best betaalbare optie met het Fender-logo op de kop Deze Standards worden per direct vervangen door de Players, die opvallen door een pao ferro-toets en veel keus in kleuren.

Eerder dit jaar werd de Amerikaanse Vintage Series al vervangen door de Original Series en nu is de instapserie uit Mexico aan de beurt. De naam Standard Series vervalt en de best betaalbare Mexicanen vinden we nu onder het kopje Player Series op de website. 

Met 21 modellen en in totaal 94 varianten gaat het te ver om ieder model in detail door te nemen. Laten we dus met de algemene veranderingen beginnen. Fender spreekt van verbeterde instrumenten met alnico-elementen, een iets andere radius voor de body's, halzen met 22 frets - niet bij de bassen, verbeterde bruggen en nieuwe kleuren met de namen Sage Green, Polar White, Tide Pool, Butter Cream en Sonic Red. Een grote verandering vinden we bij de toets. Palissander (rosewood) staat tegenwoordig op de beschermlijst van CITES en Fender koos voor pao ferro - ook wel als pau ferro geschreven - als alternatief. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een esdoorn (maple) toets.

Op gitaargebied biedt Fender naast de normale Strat, ook versies met HSS of HSH aan. In plaats van drie enkelspoels-elementen (S voor single coil) heb je een of twee humbuckers (H). Wil je een mooi topje of een Floyd Rose? De Player Series voorziet er in. Foto: een linkshandige Strat voor de Hendrix-adepten onder ons.Foto: zei iemand Floyd Rose? Deze Strat heeft de HSS-configuratie.

Voorts zien we diverse Telecasters, waaronder linkshandige modellen en modellen met twee humbuckers, een Jaguar en een Jazzmaster. Ook de laatste twee wijken qua elementen af, zoals je op onderstaande foto's kunt zien.Foto: de Telecaster blijft het heerlijk simpele werkpaard.
Foto: de Jazzmaster komt met simpelere elektronica en twee humbuckers... 


Foto: ...terwijl de Jag een humbucker en een origineel element kreeg.


Bassen
Dan de bassen. Qua modellen kun je kiezen uit de Precision Bass, de Jazz Bass of de Jaguar Bass, die met PJ-elementen tussen beide in zit. Zoals gezegd kun je bij alle drie de modellen kiezen uit een toets van pao ferro of esdoorn, de P en J zijn er ook als linkshandig model - met keus uit beide toetsen, terwijl de Jazz ook fretloos of als vijfsnaar leverbaar is. In beide gevallen krijg je automatisch pao ferro.


Foto: wil je een Jazz?


Foto: of een Precision?


Foto: of misschien wel 'best of both worlds': de Jaguar Bass.

De adviesprijs van de meeste bassen is scherp en ligt net onder de €750,- De goedkoopste gitaren beginnen bij €620,-

Fender-website