aanmelden
Tascam dubbel cassettedeck met usb
terug naar de jaren 80 met de Tascam 202mkVII
Merknieuws 24-05-2018 09:51
Tja, daar stond ik toch wel even van te kijken! Er zijn al verschillende casette-emulatie plug-ins, maar Tascam introduceert een dubbel casettedeck. Jazeker, analoge hardware met cassette's!

Op de laatste Superbooth zagen we nog de prachtige HC-TT Human Controlled Tape Transport van Landscape, maar Tascam doet net alsof we weer in de jaren 80 zijn met hun 202mkVII dubbele rackmount cassetterecorder. Hierin zitten twee dubbelkops cassette player/recorders. Je kunt er mee kopiëren of ze onafhankelijk en gelijktijdig gebruiken om op te nemen of af te spelen. Een van de twee decks heeft +/- 12% varispeed. Maar de 202mkVII is wel helemaal bij de tijd met zijn usb aansluiting waarmee je de output naar bijvoorbeeld een computer kunt sturen voor het digitaliseren van je opnames. Verder is er een microfooningang waarvan je de output kunt mixen met deck 1 en/of opnemen op deck 2. Verder krijg je stereo in- en outputs via tulpaansluitingenen en een draadloze afstandsbediening.

Toch wel een zinvol apparaat want verspreid over de wereld wordt er vast nog wel met cassette's gewerkt en bijna iedereen boven de 30 heeft ergens nog wel wat cassettes liggen met unieke opnames! En natuurlijk kun je deze Tascam gebruiken om je digitale opnames een 100% authentiek, analoog casettesausje te geven.

Adviesprijs in Dollars is $ 499,99

 

Meer info