aanmelden
Breedlove verbreedt
Met drie eigen bodyvormen
Merknieuws 09-05-2018 14:43
We kenden al de Concert en de grotere Concerto bodyvormen van Breedlove. Dit jaar presenteert het Amerikaanse merk de Concertina, die een kleinere omvang heeft. Met deze drie eigen ontwerpen bestrijkt Breedlove het hele spectrum van parlor tot dreadnought.

Drie body’s, twee smaken
Met de introductie van de Concertina heeft Breedlove nu drie bodyvormen te bieden. Door deze vormen weer te produceren in twee ‘smaken’ ontstaat er een flink palet aan variaties. De smaken zijn ‘power’ en ‘sustain’. De modellen in de eerste categorie hebben een krachtige, heldere klank met een snelle respons, terwijl de sustain-modellen gebouwd worden om een rijke klank met veel boventonen en sustain te leveren.
De Concertina body is het kleinst en vindt de halsverbinding bij de twaalfde fret. Een stapje groter is het Concert model, de bodyvorm waarmee Breedlove begon en die beschikbaar is in drie verschillende bodydieptes. Voor de krachtige klank van een dreadnought is er de Concerto body. Het klankgat, dat met zijn diameter van 9 cm kleiner is dan gebruikelijk, zorgt voor een gefocuste klank met meer compressie.

De drie bodyvormen worden in dit filmpje voorgesteld:

Meer info: www.musik-meyer-benelux.com