aanmelden
Sennheiser verzorgt draadloze systemen Songfestival
Wij namen alvast een kijkje in Lissabon!
Merknieuws 06-05-2018 07:34
Volgende week vindt het 63e Eurovisie Songfestival plaats. Eerste de Halve Finales op 8 en 10 mei, en dan de Finale op zaterdag 12 mei 2018.
Op uitnodiging van Sennheiser namen wij alvast een kijkje achter de schermen tijdens de voorbereidingen in de Alice Arena in Lissabon. In een woord: indrukwekkend!

Binnenkort zullen we uitgebreider verslag doen van ons bezoek aan de Altice Arena in Lissabon. Hier alvast een korte eerste indruk van ons bezoek de afgelopen twee dagen. De repetities met de artiesten waren in volle gang tijdens ons bezoek, dus de belichting laat soms iets te wensen over. Betere foto’s volgen!

Bij een spektakel als het Eurovisie Songfestival gaat alles in grote nummers. Ten eerste is dit al de 63e songfestival en zijn er 43 deelnemende landen. De finale is op 12 mei, maar al vanaf 22 april wordt er volop gerepeteerd door de verschillende artiesten en zijn de systemen van Sennheiser dus ook al in gebruik.


Aan Director Trade Marketing Systems Christophe van den Berghe de eer de aftrap te verrichten voor het persweekend 

Sennheiser microfoons
Alle deelnemers gebruiken Digital 6000-microfoons. Er zijn 68 SKM 6000-handheld microfoons. De artiesten gebruiken MD 9325 capsules en voor algemene draadloze communicatie worden KK 204 capsules gebruikt. Omdat veel artiesten flink in beweging zijn tijdens het optreden wordt er ook gebruik gemaakt van SK 6000-bodypacks met maar liefst 115 custom Sennheiser hoofdmicrofoons.

De artiesten hebben niet de keuze om een eigen microfoon of andere capsule te gebruiken. Dat zou de 100% gegarandeerde bedrijfszekerheid in gevaar kunnen brengen.

Wireless monitoring
Voor de draadloze monitoring werd de 2000-serie ingezet: het signaal van de tweekanaals rack-mount SR 2050 IEM zenders gaat via A 5000-CP antennes naar de EK 2000 IEM bodypack-receivers van de artiesten.

Vlak voordat de artiesten het podium opgaan mogen ze hier nog één keer hun nummer doornemen met de in ear-monitoring die ze ook tijdens het optreden zullen hebben.

Microfoondressing is de offciciële benaming voor het moment waarop de artiesten hun bodypack krijgen.


Een indrukwekkende hoeveelheid Sennheiser-systemen

Bordkartonnen publiek wordt gebruikt voor de juiste camera-voering en het ziet er voor de artiesten natuurlijk ook iets minder leeg uit tijdens de repetities.


Director Professional Systems Volker Schmitt is de trotse aanvoerder van het Sennheiserteam tijdens het songfestival.

Een uitgebreide reportage volgt binnenkort in Musicmaker!  

 

Het Songfestival op televisie. Klik hier.