aanmelden
Pearl introduceert de e/Merge
Bijzondere samenwerking tussen Pearl en Korg
Merknieuws 03-05-2018 14:12
Pearl introduceerde gisteren tijdens een speciaal evenement in Venlo een fonkelnieuw elektronisch drumstel: de e/Merge. Voor de ontwikkeling van de set sloegen de Japanners de handen ineen met Korg en dat geeft de e/Merge een aantal opvallende features.

door Dennis Boxem

In schouwburg De Maaspoort in Venlo kwamen gisteren honderden vertegenwoordigers en retailers van Pearl uit heel Europa bijeen om de nieuwe producten van Pearl te aanschouwen.

Veel van het nieuws dat werd gepresenteerd hadden we natuurlijk al op de NAMM show in L.A. gezien en al gepubliceerd.

Pearl introduceerde op de NAMM de Session Studio Select. De nieuwe Select heeft een 5,4mm dunne zeslaags ketel met binnen- en buitenlagen Afrikaans Mahonie en daartussen 4 lagen berken. De set heeft draagranden die onder een hoek staan van 60 graden en toms die geïsoleerd zijn opgehangen via het Optimount systeem. De Session Studio Select is verkrijgbaar in twee gelakte finishes (Piano Black en Gloss Barnwood Brown) en een prachtige vergeelde Nicotine White Marine Pearl. De sets zijn verkrijgbaar in vier verschillende set-ups met bassdrums oplopend van 18" tot en met 24". 
In Venlo demonstreerde Baard Kolstad deze nieuwe set. 

Ook waren er nieuwe snaredrums: de superbetaalbare Modern Utility-reeks werd uitgebreid met een aantal stalen snaredrums. De trommels hebben een 1mm dikke stalen ketel met een stevige felsrand in het midden. Je kunt kiezen tussen een 14”x5” en een 14”x6½” model.
De Igniter snaredrum is uitgebracht in samenwerking met Casey Cooper; een esdoorn snaredrum met vlammende bekleding en spanbokken met rode onderleggers.

Tot slot werd op de NAMM het P920 bassdrumpedaal in een twin-uitvoering geshowd: de P922. Net als de enkele versie is dit pedaal voorzien van vaste bodemplaten, een stevige enkele ketting en een bassdrumklopper met twee verschillende slagvlakken.

Primeur: de e/Merge
Het primeurnieuws in Venlo was echter de e/Merge, een nieuwe, complete elektronische drumset, die goed geheim gehouden was en ter plekke onthuld werd. 

 

Wave Trigger Technology
De e/Merge is een project waar door zowel Korg als Pearl ruim vijf jaar aan gewerkt is. De elektronische kit is anders dan de concurrentie omdat hij gebruik maakt van dezelfde Wave Trigger Technology die Korg in de Wavedrum heeft zitten. Die Wave Triggering Technology wordt gebruikt om te registreren waar en hoe hard je op de pad slaat, en zelfs met wat voor stokken. Al die informatie wordt gebruikt om de in de module aanwezige samples te bewerken, en zo krijg je volgens Pearl een hyperrealistisch spelgevoel en een veel gelijkmatiger overgang tussen de samples uit de module.

MDL-1 module
De module van de e/Merge is uitermate simpel in het gebruik, en de kits en samples zijn ondergebracht onder een overzichtelijk aantal knoppen. Naast de inputs voor de standaard kit zijn er nog drie inputs over waardoor je nog redelijk kunt uitbreiden. Opvallend is dat de module acht individuele outputs heeft zodat je ook op het podium prima met de set uit de voeten kunt.

Puretouch Electronic Pad System
Pearl ging niet over één nacht ijs bij het ontwerp van de e/Merge. Naast de nieuwe triggertechniek heeft de set namelijk ook nieuwe tom- en bekkenpads en is hij voorzien van een eigen model Puretouch gaasvellen die uit wel zes lagen bestaan. Daardoor heb je een veel realistischer spelgevoel dan bij de normale enkel- of dubbellaags vellen. De pads zelf zijn realistisch groot: 10", 12" en 14" toms, een 14" snaredrum én bij de duurste van de twee sets een echte 18" bassdrum. De snaredrum heeft een sensor die het verschil ziet tussen een rimshot en een rimclick, dus je hoeft nergens te schakelen tussen die twee.

De bekkenpads zijn een 18" ride met drie zones, een 15" crash met twee zones en een 14" hihat met maar liefst 4 zones.  De hihatpad past op iedere willekeurige hihatstandaard en heeft een uiterst realistisch spelgevoel.  De hele set is opgehangen aan een stevig Pearl Icon racksysteem.

De e/Merge werd gedemonstreerd door de uitstekende up and coming drummer Miguel Lamas. Hij ging met European Marketing Manager Thomas Franke door alle features van de set heen, en liet de fraai geprogrammeerde presets (electronic, natural, hybrid, modern, world, studio en vintage) horen, zowel solo als met zijn kwartet. 

Wil je meer informatie over de Pearl e/Merge bekijk dan deze speciale sub-site op de Pearl website: www.pearleurope.com/emerge/

 En bekijk de speciale introductievideo hieronder.