aanmelden
Darryl Jones lanceert eigen (bas)gitaarmerk
Geen Lakland meer voor Stones-bassist
Merknieuws 23-04-2018 13:08
Darryl Jones is de laatste jaren vooral bekend als tourbassist van The Rolling Stones, waar hij in 1993 de basrol van Wyman overnam. Hij speelde echter ook met Sting, Madonna, Eric Clapton, Miles Davis, Herbie Hancock en vele andere grote namen in de pop en jazz. Op de Musikmesse lanceerde de Stones-bassist zijn eigen bas- en gitaarmerk.

Als je aan Darryl Jones denkt, dan denk je aan zijn signature Lakland J of aan de short scale Fender Mustang met 'competition stripes'. Jones begon als bassist ooit op een Mustang, dus alle overeenkomsten met zijn voorganger Bill Wyman zijn hierbij toeval. Per direct stapt hij echter over op zijn eigen merk.

Onder de naam Jones Musical Instruments is hij, samen met John Carruthers, een instumentmerk begonnen. Jones zorgt voor de ontwerpen, die volgens de site teruggrijpen naar de jaren '50 en '60, terwijl Carruthers voor de bouw van de bassen en gitaren zorgt.


Foto: Darryl op een van zijn eigen bassen.

Darryl kennen we, maar Carruthers verdient een introductie. De gitaarbouwer werkte jarenlang voor de Fender Custom Shop, waar hij onder meer vaerantwoordelijk was voor de signatures van Eric Clapton, Jeff Beck en Robben Ford. Voor Ibanez ontwierp hij het Joe Pass-model.


Foto (en hoofdfoto): Jones op de Messe.

Op de website vind je diverse modellen, waarbij veel custom-opties mogelijk zijn.

Jones-website