aanmelden
Cakewalk by BandLab voor nop!
Merknieuws 05-04-2018 09:36
Nog maar zeer recent werd Cakewalk overgenomen door BandLab Technologies, maar na vier weken is Sonar terug als Cakewalk by BandLab. Spectaculair, maar nog mooier is dat deze daw helemaal gratis is!

Inderdaad Cakewalk by BandLab is gewoon gratis en het is geen 'stripped down' versie of zo, maar hetzelfde programma dat tot voor kort als Sonar te koop was. Dat betekent een onbeperkt aantal tracks, 64 bit mix engine, vst3 support , Pro Channel modules, Ara support en een uitstekend pakket aan plug-ins en instruments. Enkel een aantal Sonar onderdelen van andere fabrikanten (o.m. Melodyne Essential, Addictive Drums) zijn verdwenen. UIteraard is er integratie met alle on-line opties van BandStand.

Voor zover ik kan zien is het programma echt gratis. Wel kun je een bedrag naar keuze overmaken voor de ontwikkeling en bij bedragen van $ 49 of meer krijg je een Cakewalk mok, voor $ 99,- of meer een T-shirt en bij  $ 999,- of meer wordt je naam zelfs vermeld  in het 'about' venster van de volgende release!

BandStand belooft het programma ook 'agressief' door te ontwikkelen, maar enkel voor Windows 64 bit, dus er komt geen Macversie.

Om Sonar te downloaden moet je inloggen via BandLab (gratis account). Je kunt Cakewalk by Bandlab ook gewoon naast een bestaande versie van Sonar gebruiken.

Meer informatie