aanmelden
Native Instruments Session Guitarist Electric Sunburst
Een Les Paul voor honderd euro
Merknieuws 27-02-2018 11:11
Mahonie? Enen en nullen! Native Instruments is een van de marktleiders als het gaat om virtuele instrumenten. In het verleden werden er al diverse gitaren en bassen gedigitaliseerd en nu is de Les Paul aan de beurt.

Gibson mag de laatste tijd wat negatief in het nieuws zijn, maar de modellen blijven legendarisch. Als het merk failliet zou gaan, staat er zeker weer een investeerder op om de merknaam, en wellicht mensen en fabrieken, over te nemen en we geloven niet dat de LP, SG en 335, om maar een paar bekende modellen te noemen, ooit zullen verdwijnen.

Of de Native Instruments Session Guitarist Electric Sunburst een concurrent is? Hier zal Gibson geen gitaar minder om verkopen, want het is lastig om deze aan je favoriete Souldier-gitaarband te hangen, om er op het podium wat Slash- of Jimmy Page-poses mee aan te nemen. Native Instruments heeft namelijk een software-versie van deze gitaar gebouwd.

Native Instruments Session Guitarist Electric Sunburst is onderdeel van de Session Guitarist-serie, en deze is echt bedoeld voor de studio. NI vertelt dat de Electric Sunburst een bepaalde 'sunburst gitaar met een mahonie-body' nabootst en dan weten we genoeg. NI gaat ver. Alle elementconfiguraties zijn opgenomen en zelfs de snaren zijn direct met een microfoon opgenomen, voor de fijne details. Slides van iedere positie naar iedere andere positie op de hals. opgedrukte noten, gedempte en lange noten en dan ook nog eens met met vingers of plectrum: alles is meegenomen. Los van de gemodelleerde gitaar kan ook kiezen uit vijf virtuele versterkers, 10 speakerkasten en 14 effecten.
De hele set kost €99.

Ben je benieuwd en lijkt dit je wat voor je studio? Hieronder vind je een kort introfilmpje van nog geen minuut en een tien minuten durende video met alle details.


Video: een korte introductie.


Video: en de lange versie.