aanmelden
De Steinberger Spirit is terug...
...nu de schoudervullingen nog.
Merknieuws 13-02-2018 10:35
Wie herinnert zich Live Aid nog? Het was 1985, mannen hadden matjes in hun nek, oversized colberts in pasteltinten - met schoudervullingen - en de koploze Steinberger-bassen en gitaren waren helemaal hip. Gibson stapte met Dr. Emmett Brown in een DeLorean-sportauto en haalde deze bas terug naar 2018.

Ned Steinberger is de vader van de koploze (bas)gitaar, al dan niet van composietmaterialen gebouwd. Eind jaren '70 ontwikkelde hij de roeispaan/cricketbat en het leek even de toekomst van vooral de basgitaar te zijn. Gitaristen volgden iets aarzelender. Gibson dacht dat ook en dit merk nam Steinberger in '87 over. Gibson bleef de futuristische modellen enkele jaren produceren, maar de vraag liep langzaam maar zeker terug. Ook Hohner maakte een houten versie van het instrument en deze productie is inmiddels ook gestopt.

En Ned Steinberger? Die ging verder als NS Design. Onder deze naam produceert hij nog steeds koploze bassen, elektrische contrabassen (met contrabas- of basmensuur) en vreemd genoeg clip-on-tuners... ...voor op de kop van je bas.

Het is inmiddels 2018 en felgekleurde Superstrats van Ibanez, Kramer en Jackson verkopen weer als een malle! De eighties zijn echt een beetje terug. Onder de paraplu van dochter Epiphone blaast Gibson het andere submerk Steinberger nieuw leven in en het komt nu opnieuw een serie koploze bassen en gitaren. De eerste foto's tonen felgekleurde versies met high-gain-elementen. De prijzen van de instrumenten - geheel van hout en niet van kostbare kunststoffen - zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat ze zeer betaalbaar zullen zijn.

website van Steinberger.