JHS Pink Panther

Delaypedaal na tien jaar terug!

Merknieuws 29-06-2017 15:17

De Amerikaanse effectenbouwer JHS Pedals bracht in 2007 als een van zijn eerste pedalen de Pink Panther-delay op de markt. De boetiekbouwer heeft het pedaal herzien en brengt je nu de Pink Panther.

De originele Pink Panthers uit 2007 worden inmiddels voor 500 euro aangeboden op de eBays van deze wereld. JHS vond dat reden genoeg om terug te gaan naar de tekentafel en aldaar een waardige reissue in elkaar te zetten. Waar de originele pedalen op analoge versies waren gebaseerd, pakt JHS het nu anders aan. In de nieuwe, kleinere felroze behuizing zit namelijk een 'full-on' digitale delay.



JHS kiest hiervoor omdat in zijn ogen de beste delaypedalen, digitaal zijn (o.a. de Boss DD-5, Ibanez DE7, DDL en de DOD DFX9). JHS wil met de Pink Panther die pedalen eren en je gitaar- of bastoon zo vervormen zoals alleen digitale delays dat kunnen. Met de regelaars regel je de delay met maximaal 1 seconde vertragingstijd, zit er een taptempo-footswitch op, kun je de accenten van de delay verleggen, heb je regelaars voor Time, Mix, Ratio, Repeats en Dark (hoe helder of donker de delay is) enkun je de delay moduleren. Bovendien zit er een schakelaar op die je doet kiezen tussen Digital en Tape. Hiermee kun je dus nog steeds analoog-achtige klanken uit het pedaal halen. 

Prijs: € 341,06
Importeur: W-Music Distribution (www.jhspedals.com)

zoeken
zoeken