aanmelden
String Wood distribueert B&G Guitars
Israelisch high end merk nu verkrijgbaar in Europa
Merknieuws 24-05-2017 18:55
String Wood Custom Guitars & Amps in Hilversum staat bekend om zijn bijzondere aanbod van custom gitaren en versterkers. Het past dus prima in de filosofie van String Wood om de Europese distributie van het high end merk B&G Guitars op zich te nemen.

Vanaf juni 2017 mag String Wood Custom Guitars & Amps zich de officiële Europese distributeur noemen van B&G Guitars. Wilbert Kieboom, mede-eigenaar van String Wood is duidelijk in zijn nopjes met de samenwerking: ‘Wij zijn blij met het partnerschap in Europa, omdat we synergie zien in de relatie tussen deze bedrijven die beiden verstand heben van gitaren, de wereldwijde markt begrijpen en zich dezelfde doelen stellen in gitaarbouw en superieure service.’

Ook B&G is verguld. President Avi Goldfinger noemt het een ‘quantum leap voorwaarts’ voor beide partijen. ‘Nu kan B&G in Europa het soort customer service krijgen dat het verdient.’

B&G Guitars

B&G Guitars is een Israelisch gitaarmerk dat zich specialiseert in het bouwen van gitaren die de ‘mojo’ hebben van vintage modellen. De kennis daarvoor hebben de bouwers gekregen door het intensief bestuderen van gitaren uit de jaren twintig tot en met de jaren vijftig. B&G-gitaren worden in kleine oplages gemaakt en kunnen vergaand aangepast worden aan de wensen van de klant. Op de website staan de vele mogelijkheden.

Een korte introductie van B&G's Little Sister-model:

Door de samenwerking tussen B&G Guitars en String Wood kunnen B&G-gitaren via een select aantal dealers in Europa verkocht worden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met B&G’s Avi Goldfinger via avi@bngguitars.com.