aanmelden
Erica Synths Fusionbox
Van alles en nog wat
Merknieuws 23-05-2017 22:13
Analoge effecten gebaseerd op Bucket Brigade Devices (BBD) zijn erg populair. Het Letse Erica Synths brengt met zijn FusionBox zo'n effect met een buis erin voor gitaristen, bassisten en toetsenisten.

De FusionBox is een analoog effect met daarin twee BBD-chips, waarmee je delay, flanger en chorus kan opwekken. Daarnaast is er een buis die in het delay-output en het feedback circuit geplaatst kan worden. Er zit een passief low-pass filter op die zorgt voor een 'stereo ensemble' chorus-effect. Dit kennen we als een smeuïg, bewegend soort chorus uit diverse synths en keyboards als de Solina String Ensemble.

De FusionBox heeft regelaars voor frequentie (van de lfo), kleur (filter), overdrive (voor de buis), delaytijd en feedback, maar ook een dry/wet-regelaar en een modulatieknop voor de lfo.

Met een speciale schakeling heeft men de bijgeluiden van de BBD's weten te minimaliseren. De maximale delaytijd bedraagt 800 milliseconden. Er zitten een mono-input, stereo-output en een aansluiting voor een voetschakelaar op. De line-input zowel geschikt voor gitaren, bassen als voor toetseninstrumenten.  

Prijs: € 440,-
Importeur: MIDI Amsterdam (www.ericasynths.lv)