Sennheiser werkt samen met Pink Floyd

Nieuwe audio-technologie Ambeo 3D

Merknieuws 29-03-2017 16:43

Sennheiser gaat samenwerken met Pink Floyd. Tijdens The Pink Floyd Exhibition: The Mortal Remains wordt de nieuwe Ambeo 3D audio-technologie gedemonstreerd. Deze tentoonstelling wordt op 13 mei geopend in het Victoria And Albert Museum in Londen.

Een van de meest geanticipeerde elementen van de tentoonstelling is de nieuwe mix van het nummer Comfortably Numb dat tijdens het Live 8-concert in 1985 werd gespeeld. Tijdens die show stonden David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright voor het laatst op het podium met Roger Waters. Het bijzondere aan deze nieuwe mix is dat bij Ambeo 3D het geluid in een nieuw formaat door 25 speakers wordt uitversterkt. Het systeem zorgt er zo voor dat het geluid boven en rondom de luisteraar wordt afgespeeld.

In de Pink Floyd: Their Mortal Remains-tentoonstelling wordt er teruggekeken op de geschiedenis van de band, de muziek, de geluidstechnologie, live-optredens en meer. De systemen van Sennheiser zullen in de tentoonstelling gebruikt worden voor verschillende audio-elementen, waaronder het vertonen van historisch beeld en geluid van Pink Floyd.

De tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via: www.pinkfloydexhibition.com.

zoeken
zoeken