aanmelden
Nieuwe T-Birds van Guild
ST & ST P90: efficiente solidbody's met vette vintage vibe
Merknieuws 27-03-2017 16:03
De vorig jaar opnieuw ge´ntroduceerde Guild S-200 T-Bird heeft gezelschap gekregen van de T-Bird ST en ST P90. Deze modellen hebben een eenvoudigere bediening en zijn met respectievelijk humbuckers en P-90's uitgerust. Lees er hier alles over en bekijk de demo-video's!

Beide T-Bird ST’s hebben dezelfde unieke asymmetrische bodyvorm als de S-200, maar hebben een stopbar-staartstuk in plaats van een vibratosysteem. De eenvoudigere elektronica bestaat uit masterregelaars voor volume en toon en een driestandenschakelaar.

tp

De T-Bird ST P90

De twee LB-1 Little Bucker elementen van de ST zijn replica’s van de kleinere humbuckers die Guild in de jaren zestig had en bieden een gevarieerde reeks geluiden voor verschillende stijlen en genres. De ST P90 heeft een duo Guild Franz P-90 elementen dat zorgt voor een heldere vintage singlecoilsound met plenty midrange die zich makkelijk laat oversturen tot een classic rock-geluid.


De T-Bird ST’s hebben een gelijmde mahonie hals met vintage C-profiel en een 22-frets palissander toets met binding en parelmoeren blokinleg. Andere historisch correcte kenmerken zijn open stemmechanieken en de asymmetrische kop met het Guild-logo en het Thunderbird-icoontje van parelmoer.

th-s

De T-Bird ST in Cherry Red

De T-Bird ST is verkrijgbaar in de kleuren Vintage White en Cherry, de ST P90 in Pelham Blue. Beide gitaren worden met een luxe gigbag geleverd.


Meer info:
www.guildguitars.com
www.gitaarbizz.nl