aanmelden
D’Angelico introduceert akoestische bas
Ook linkshandig verkrijgbaar
Merknieuws 07-03-2017 10:12
De tweede Mott van d'Angelico is qua net zo opvallend als de Excel-versie, maar een stukje vriendelijker voor de portemonnee.

D'Angelico introduceerde de elektro-akoestische Mott-bas in de Premier-serie; er was al een duurdere Mott in de Excel-serie. De long scale (34”) bas valt vooral op door de typische kop van de bouwer. De betaalbare bas heeft onder meer een cutaway, een massieve sitka-sparren top en een fijne smalle mahonie-hals. Natuurlijk is de bas te versterken en dit doe je met de standaard Fishman Presys+, met ingebouwde tuner.

De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar we gokken dat deze ergens tussen de 500 en 1000 euro zal liggen. Wat we al wel weten is dat er ook eem linkshandige versie komt en dat de bas verkrijgbaar is in grijz-zwart, naturel (foto) en vintage sunburst.

We gaan de herkomst van de naam nog navragen. Naast een Amerikaans plaatsje en een derde van een glamrockband, kan het ook een deel van een boom, een prostituee, een vriendin of een bepaald gedeelte van een vrouw zijn. 

dangelicoguitars.com