aanmelden
Eastman komt met solidbodygitaar
Nieuwe weg naast de akoestische- en archtopgitaren
Merknieuws 03-02-2017 14:28
De Chinese handgebouwde akoestische gitaren van Eastman zijn in Nederland inmiddels behoorlijk ingeburgerd, net als de semi-akoestische thinlines. Daarnaast maken ze mandolines, archtops en nylonsnarige modellen. Wat altijd ontbrak was een solidbody. Tot nu, want met de SB59 maken ze een serieuze entree in deze markt.

Nederlandse oorsprong
Het ontwerp van deze gitaar komt van de Nederlandse productmanager van Eastman Europe, Pepijn 't Hart en is gebaseerd op de compacte Eastman T184 thinline. Dat is bijvoorbeeld goed te zien aan de hoorn van de cutaway. De naam knipoogt natuurlijk naar die beroemde singlecut uit 1959, maar het is dus meer dan een klakkeloze kopie van die bekende solidbody.
De SB59 is er in twee versies, een met nitrocellulose afwerking in Goldburst of Sunburst, de ander (aangegeven met een v) in Antique Amber of Antique Classic varnish afwerking. Deze laatste manier van afwerken is afkomstig van de vioolafdeling van Eastman en geeft de gitaar een mooi verouderd uiterlijk.
De standaard versie is uitgerust met Seymour Duncan '59 humbuckers, terwijl de varnish modellen zijn voorzien van de duurdere Seymour Duncan Antiquity humbuckers.