aanmelden
Zildjian viert 10 jarig bestaan K Custom Hybrid met speciale hihat
Limited edition 14" K Custom Hybrid Reversible
Merknieuws 09-08-2016 14:11
Het is alweer tien jaar geleden dat Zildjian de K Custom Hybrid reeks op de markt bracht. De bekkens, met een opvallend tweedelig scheerpatroon werden destijds ontwikkeld in samenwerking met Akira Jimbo. Om het tienjarig jubileum te vieren ging Zildjian nog eens met de Japanse drummer om de tafel en dat leverde een heel speciale hihat op.

De 14" K Custom Hybrid Reversible hihat kent geen specifiek boven- of onderbekken. Je kunt zelf kiezen welk bekken je boven danwel onder plaatst. Beide bekkens zijn behoorlijk verschillend. Een van de bekkens heeft een traditioneel geschoren binnenrand en een ongeschoren gepolijste buitenrand. Dit bekken heeft ook de bijzondere Reverse Mastersound Edge Hammering ondergaan: een reeks stevige hamerafdrukken langs de rand die airlock tegengaan. Die hamering is veel subtieler dan de stevig golvende Mastersound rand en in verhouding met die rand geeft de Reverse Edge hammering dan ook een veel subtieler klankverschil. 

Het tweede bekken heeft een finish die je wel van de K Custom Hybrid kent: een fijn scheerpartoon aan de buitenrand en een gepolijst gedeelte rond de cup van het bekken. Bekijk hieronder de video die Zildjian samen met Akira Jimbo maakte: