aanmelden
Behringer DeepMind 12 analoge synthesizer
Merknieuws 01-08-2016 15:13
Zelfs Behringer komt nu met een analoge synth! De DeepMind 12 is grotendeels ontwikkeld door technici van Midas, dat tegenwoordig onderdeel is van Behringer. Om de spanning op te voeren, wordt de info over deze synth maar mondjesmaat verstrekt. We zouden rustig moeten afwachten, maar worden toch nieuwsgierig!

Bij Midas, sinds enkele jaren een onderdeel van Behringer, vond een belangrijk deel van de ontwikkeling van de nieuwe DeepMind 12 plaats.
We krijgen door onderstaande video eindelijk een redelijk compleet beeld van deze analoge polysynth. Het uiterlijk en de opbouw hebben wel wat weg van de Roland Juno 106.

Er zijn twee dco's per voice met zaagtand en pulse plus sync, een noise generator, twee lfo's met 7 golfvormen, een 2 of 4-pole low-pass filter met resonantie, een afzonderlijk high-pass filter, een arpeggiator/sequencer en drie adsr envelope's met drie curves, allemaal te bedienen met eigen faders en drukknoppen.

Voor de overige parameters en de uitgebreide viervoudige fx engine is er een grafisch display met cursorknoppen en een datawheel. Het keyboard is vier octaven groot en is aanslaggevoelig met aftertouch.

Aansluitingen; stereo analoog uit, hoofdtelefoon, sustain pedaal, usb, midi i/o/t en een cv input. Verder is er een editor voor de iPad, maar ook voor Windows en OSX èn als plug-in voor je daw. Hierin zitten ook allerlei zaken die niet vanaf het bedieningspaneel bereikbaar zijn.

Er is in de video weinig te horen van de sound; er wordt vooral gepraat over de synth en de ontwikkeling. Voor de sounds kun je terecht bij de oficiële previews

Over de prijs is nog niet meer bekend dan dat die 'competitive' en 'affordable' zal zijn.