aanmelden
Warwick maakt de Limited Edition voor 2016 bekend
Warwick Corvette $$ Ltd. 2016
Merknieuws 03-01-2016 22:02
Het is een van de weinige zekerheden in het leven: Elk jaar maakt Warwick op de NAMM haar Limited Edition van het jaar bekend. Een in beperkte oplage gemaakte bas, die eigenlijk altijd in vier- en vijfsnarige versie wordt gemaakt en voor zowel links- als rechtshandige bassisten. Dit jaar vormt de Corvette de basis van het model van het jaar.

Sinds jaar en dag lanceert Warwick elk jaar een Limited Edition, die met handtekening van opperhoofd Hans-Peter Wilfer wordt geleverd. Na een Fortress in 2014 en een Streamer een jaar later, is het ditmaal een Corvette. De specificaties van de Corvette $$ Lt. 2016 zijn nog niet bekend gemaakt, maar de eerste foto's staan online dus we kunnen ze bij benadering noemen.

De top van de bas is gemaakt van golden madrone burl, op een achterzijde van essen. De hals is een combinatie van wenge en esdoorn, terwijl de toets helemaal van esdoorn is. De chique blokinleg lijkt ook madrone, terwijl de hardware verguld is. 

$$ staat bij Warwick voor 'double buck', oftewel een dubbele humbucker. Op de foto's zie je echter duidelijk een MM-type humbucker en een J-type enkelspoelselement. Waarschijnlijk zijn beide elementen van Nordstrand en is de J een humbucker in de behuizing van een enkelspoeler. 

Binnenkort zullen we je alle specificaties melden, maar we wilde je deze eye candy natuurlijk even laten zien.

www.warwick.de