Release van de week: Janne Schra - The Heart is Assymetrical

Vandaag verschenen: 26 mei 2023

Muzieknieuws 26-05-2023 15:11

Janne Schra zingt, componeert, schildert en filmt. Ze maakte internationaal furore als zangeres van Room Eleven en daarna Schradinova. Sinds 2012 is ze actief onder haar eigen naam. Haar nieuwe album The Heart Is Asymmetrical maakte ze met producer Adam Bar-Pereg (Benny Sings); een sferisch catchy popalbum dat in grote lijnen gaat over intuïtie en loslaten van wat je niet (meer) dient. Niet meer zoeken naar perfectie, maar gewoon zíj́n! The Heart Is Asymmetrical is de Musicmaker Release van de Week. Janne Schra tourt tot en met 23 juni door het land.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

The Heart Is Asymmetrical gaat over intuïtie en loslaten. We blijven maar zoeken naar dingen die ons leven perfect moeten maken, maar ons hart is asymmetrisch, dat moet een hint zijn!

Janne verpakt haar overpeinzingen in 13 soulvolle Engelstalige popsongs, geschreven en opgenomen samen met producer Adam Bar-Pereg. 

Als singer-songwriter beweegt Janne Schra zich sinds Room Eleven binnen het spectrum van folk en jazz. In 2020 ontmoette ze producer Adam Bar-Pereg (Benny Sings) en werd ze nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ze samen door hem geproduceerde popliedjes zouden maken.

Het resultaat is The Heart Is Asymmetrical, een sferisch catchy popalbum dat in grote lijnen gaat over intuïtie en loslaten van wat je niet (meer) dient. Niet meer zoeken naar perfectie, maar gewoon zíj́n!

Het album is deels opgenomen in Amsterdam-Noord en deels in de vermaarde Konk Studios in Londen (The Kinks) en werd gemixt door Alex Farrar (Suki Waterhouse). Janne schreef behalve met Adam, voor het album onder meer ook liedjes met Nana Adjoa en Wannes Salomé (Klangstof). De afgelopen maanden kwamen High Five en Underneath al online beschikbaar. 

 

zoeken
zoeken