Musicmaker #494 is uit!

Met The Vices, Lov3less, Altin Gün, ParHasard en alles over verdienen aan muziekrechten.

Muzieknieuws 06-04-2023 10:25

Musicmaker #494 is uit en het magazine staat weer boordevol info, tests, achtergriondverhalen en interviews. Kortom: alles wat jij als muzikant moet weten. Deze keer duiken we in de invloeden van Dave Warmerdam, Altin Gün en The Vices vertellen over hun buitenlandse successen en we laten je zien hoe je je bandpot een beetje kunt spekken door muziekrechten.

Je kunt Musicmaker 494, mei-juni 2023, bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten.

Naast de nieuwsrubrieken, de nieuwste gear, columns en events, lees je weer een hoop muzikaals in hét muzikantenmagazine van Nederland en België.

De overeenkomst tussen The Vices (foto hieronder) en Altin Gün? Ze hebben beide succes buiten Nederland. We spraken beide bands zo ongeveer op Schiphol, tussen internationale optredens door.


Wat kun je als componist of tekstschrijver nou eigenlijk verdienen met je songs in Nederland en België? Wij zetten het handzaam en duidelijk voor je op een rij in het hoofdartikel van deze Musicmaker.

Na corona zijn bands en artiesten weer helemaal op stoom. Hoe pakken ze het aan, live en in de studio? We vroegen het aan ParHasard (foto hieronder), Fleddy Melculy, Silver Lake en Lov3less.



Verder lees je alles over de invloeden van Harlem Lake’s Dave van Warmerdam, de studiostek van Ernst Grevink aka Kaspar Baum en we syelden 6 aparte vragen aan Wytiki.



Naast veel productnieuws zijn er tests van een Taylor American Dream, de Korg Drumlogue, de Ibanez Pentatone, een reeks Moogerfooger plugins, de Austrian Audio HI-X25BT koptelefoon en een handige bas voor in je studio én live: de Squier Classic Vibe 60s Mustang Bass, die je hier op de foto ziet:



Dat is niet alles. Zoals iedere keer hebben we vier pagina's recensies van Nederlandse en Vlaamse acts. En wist je dat vrijwel al die acts voorbijkomen bij Musicmaker Radio op Pinguin Radio? 

Veel leesplezier!


zoeken
zoeken