Release van de week: Pitou – Big Tear

Vandaag verschenen: 24 maart 2023

Muzieknieuws 24-03-2023 12:03

Vandaag brengt Pitou haar lang verwachte debuutalbum 'Big Tear' uit. Een rijke, onbevreesd creatieve verzameling alternatieve pop die put uit haar klassieke achtergrond als koorzangeres. En of dat nog niet interessant genoeg was horen we ook nog eens drummer Mischa Porte en percussionist Frank Wienk van Binkbeats terug op dit bijzondere album!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Wiebe Vos 

Onverwachte harmonieën en songstructuren, vocale gelaagdheid,  unieke loops, weemoedige melodieën en klassieke instrumenten. Pitou weet op Big Tear heel wat muzikale complexiteiten af te vinken. En dat terwijl er in deze eclectische mengelmoes toch ook zeker een stijvolle samenhang te vinden is. 

Op ESNS waren we al verkocht aan Pitou en de bijzondere rol van haar band, die met synths, bas, saxofoon en drums, en heel veel backingvocals Pitou’s muzikale wereld gestalte geeft. Drummer Mischa Porte steelde de show met zijn prachtige oude Slingerland uit de jaren veertig, waarop hij eerder slagwerkarrangementen speelt dan popgrooves; zeer dynamisch en meesterlijk klankbewust. Check het optreden van Pitou op ESNS in de video hieronder:

Op 'Big Tear' komen dan ook nog is de invloeden van percussionist Frank Wienk om de hoek kijken. We spraken hem in Slagwerkkrant 211 over zijn soloproject Binkbeats waarin hij ondermeer invloeden haalt uit het werk van Flying Lotus. Vooral op nummers als 'Greed' of 'Dancer' wordt Pitou's stem ondersteund door een ritmische onderlaag die meer dan welkom is!

Het album sluit af met het nummer 'Melody' waarop Pitou het volledige potentieel van haar stem laat horen. Wij zijn fan van Pitou en haar band!

Pitou's project bestaat uit de bandleden: Mishca Porte (drums), Frank Wienk (Percussie), Marc Alberto (saxofoon), Lieke Heusinkveld (toetsen), en Jasja Offermans (bas)  

Luister hier naar het album. 

 

zoeken
zoeken