Release van de Week: Jimmy Diamond - You Radiate

Vandaag verschenen: 10 maart 2023

Muzieknieuws 10-03-2023 11:41

Vandaag brengt Jimmy Diamond, de band van gitarist en zanger Jim Zwinselman zijn eerste album uit via Exelsior Recordings. Het is het resultaat van een intensieve studioperiode die de band anderhalf jaar geleden in Los Angeles had samen met producer Kevin Ratterman in de Invisble Creatures Studio.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Het album voelt aan als de soundtrack van een roadtrip. Niet gek als je je bedenkt dat Jim Zwinselman (vocals & gitaar), Ruud Gielen (drums) en Floris Poesse (bas) de meeste ideeën voor het album opdeden tijdens een roadtrip door Europa. In de lockdown huurden ze een kampeerbusje en begonnen ze met een reis die volledig in het teken stond van het opdoen van inspiratie. En dan het liefst in de prachtige natuur die Europa rijk is. 

De alt-country van "No Man's Land" weegt de drang om te ontsnappen af tegen de behoefte aan verbinding. Zwinselman: “Soms wil je je even losmaken van de hele maatschappij en je ergens op de hei terugtrekken. Alles waar je van houdt - vrienden, familie, je passie, je geliefden... Dat is uiteindelijk wat ervoor zorgt dat je blijft. Maar soms bekruipt dat gevoel dat je aan alles zou willen ontsnappen.” Check de videoclip van "No Man's Land" hieronder die dit sentiment perfect weergeeft:

You Radiate is een album waarin de Overijsselse band invloeden uit de americana en rootsrock op een geheel eigen manier combineert met hedendaagse indierock. De gitaarpartijen van Zwinkelsman zijn intens en krachtig maar klinken tegelijk ook intiem en ingetogen. De afsluiter "I'm Still Here (In All The Things You See) begint rustig, maar mondt in het middenstuk uit tot een enorme gitaarsolo van epische proportie. Wat opvalt zijn de creatieve gitaararrangementen en vele lagen die ten gehore komen in de uiteindelijke mix. 

Jimmy Diamond treedt 13 mei op in Eindhoven op het Bridge Guitar Festival. Ze spelen op het Wilhelminaplein en de toegang is volledig gratis. Meer informatie is te vinden via de volgende link.   

En dat is maar één van de gigs. Dit is wat eraan komt de komende tijd: 

10/3 Paradiso - Amsterdam
11/3 Walhalla - Deventer
12/3 De Helling - Utrecht
17/3 V11 - Rotterdam
23/3 Trix - Antwerpen
14/4 Metropool - Hengelo
22/4 Plato - Groningen
22/4 Iorr - Epe
22/4 Plato - Zwolle
30/4 Willem Twee - Den Bosch
13/5 Bridge Guitar Festival - Eindhoven
02/06 Dauwpop - Hellendoorn
28/09 Luxor Live - Arnhem

 

You Radiate is vanaf vandaag verkijgbaar via de site van Exelsior Recordings en komt in drie varianten; zwart vinyl, limited gekleurd vinyl en op cd. Het album is natuurlijk ook te beluisteren via de verschillende streaming services. 

zoeken
zoeken