Bram van den Berg nieuws van de dag

U2-avontuur mobiliseert tv-ploegen

Muzieknieuws 14-02-2023 08:44

Het is natuurlijk een once in a lifetime gebeurtenis. Als jongetje of meisje droom je ervan: invallen bij die wereldberoemde band waar je fan van bent. Krezip's Bram van den Berg leeft die droom met zijn invalbeurt bij U2 aankomende herfst in Las Vegas. Gisteren stonden de media op hun kop.

foto Bram van den Berg bij Vrienden van Amstel 2023 - door Nathan Reinds

Bij ons zusterblad stond om 13.00 uur al een tv-ploeg van RTL4 op de stoep. In Q-Factory, waar onze redacties zijn gevestigd, huist ook de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. We vroegen een aantal studenten van Joost Kroon, die eerder les van Bram van den Berg hadden gehad op de Herman Brood Academie, om ook voor de interviewmicrofoon te komen. Maar de tv-ploeg wilde ze alleen interviewen als ze ook op drums wilden laten horen hoe de intro van Sunday Bloody Sunday klonk in cotrast met een drumgroove van Bram bij Krezep. Ehhhh... Nou, dat even laten horen op een niet gemiked drumstel in de oefenruimte van Q-Factory was niet heel logisch. Nou, dan niet. Televisie in de bocht. 's Avonds werd in de uitzending Larry Mullen ook nog even Adam Clayton genoemd, maar verder was het best een leuk item, waarin Cesar Zuiderwijk en onze uitgever Erk Willemsen ook nog even leuk tegen elkaar in gingen op de vraag: zou Bram straks net zo klinken als Larry? Cesar: ja. Erk: nee, beter! 

Voor wie gisteren onder een steen heeft geleefd: Bram van den Berg gaat in de herfst voor een serie optredens van U2 in Las Vegas Larry Mullen vervangen die dan herstellende is van een operatie. Het nieuws werd gisterenochtend vroeg bekend gemaakt, onder anderen door Bram zelf op zijn insta: 'VERY excited about this opportunity to join Bono, The Edge and Adam on stage in Las Vegas. It’s big shoes to fill but Larry and the band have been so supportive, I can’t wait!! 

U2 heeft het bericht bekend gemaakt op hun eigen site: "It's going to take all we've got to approach the Sphere without our bandmate in the drum seat, but Larry has joined us in welcoming Bram van den Berg who is a force in his own right."

Krezip 
Bram van den Berg (september 1982) doorloopt een aparte carrière. Waar de meeste drummers beginnen met een eigen band op kleine podia, stond hij als beginnende twintiger al op Pinkpop en in de Heineken Music Hall en Ahoy. Bram vertelde Slagwerkkrant in 2013: ‘Ik was superblij met Krezip, maar het was ook prima dat we stopten. Op het hoogtepunt.’

Daarna volgden Drive Like Maria, Guild Of Stags en Janne Schra, en docentschap op Herman Brood Academie en Rock City. 

Met Krezip brengt hij op 7 april een nieuw album uit, Any Day Now, en vanaf 8 april start hun clubtour die tot in juni duurt. 

U2
Met U2 gaat hij de Achtung Baby concerten spelen in Las Vegas. Zie hier de aankondiging: Krezip heeft inmiddels laten weten: 'Onze drummer Bram gaat komend jaar bij U2 (!) drummen. Wij zijn ongelofelijk trots op ‘m!! Dat een legendarische band als U2, bovendien één van Bram’s favoriete bands, nu op zijn pad is gekomen is niet te bevatten! En ook weer wel, want wij weten natuurlijk al lang hoe goed hij is..!
Ook schrijven we dit met een kleine knoop in de maag, want hij gaat zijn drumwerk voor U2 niet met Krezip kunnen combineren… we gaan hem de komende tijd dan ook verschrikkelijk missen. Die vertrouwde rots achter ons en uitgerekend ook degene binnen onze band die met het goede idee kwam om Krezip weer bij elkaar te laten komen in 2019. Desondanks gunnen we hem dit gigantische avontuur als geen ander, wetende dat ie over een tijdje ook weer bij ons terugkeert. Gelukkig hebben we in Bram Hakkens een geweldige vervanger gevonden. Hij zal ons de komende tijd versterken tijdens de aankomende clubtour en festivals en daar zijn we heel blij mee. We wensen Bram alle geluk van de wereld toe en kijken er naar uit om zijn avonturen op de voet te kunnen volgen.'

 

zoeken
zoeken