Musicmaker #493 is uit

Met: Sem Jansen, Amber Arcades, Mercy John, ESNS en vele tests

Muzieknieuws 10-02-2023 11:31

De maart-april-editie van Musicmaker is uit en daarin vind je onder meer uitgebreide verslagen van seminars en bands op ESNS, interviews met Mercy John, Amber Arcades, Sem Jansen, Kids With Buns, Goldkimono en veel, veel meer.

Wil je deze editie lezen? Trek je gympies aan en ren naar je boekhandel Of klik gewoon op deze link en je bestelt het magazine zonder verzendkosten en lekker makkelijk met iDeal. 

In de kop lees je al iets over de interviews, maar wat staat er nog meer in #493? Columns van Wim den Herder en Willem van Ciao Lucifer bijvoorbeeld. Wist je dat die 100 support acts zoeken? Sem Jansen vertelt over de transitie van Britt naar Sem en Annelotte van Amber Arcades over haar prachtige nieuwe album.We gingen vier dagen naar Groningen voor ESNS en we kwamen vol nieuwe inspiratie thuis. In deze editie doen we een samenvatting van de seminars en we spraken het Vlaamse duo Kids With Buns (foto hieronder) en de Nederlandse producer en artiest Goldkimono (foto hierboven).Kan een softwareprogramma muziek maken? Of je wellicht helpen met bijvoorbeeld een blaaspartij? Onze collega's, de nerds van Interface, doken in de wereld van Artificial Intelligence en wij maken het in dit magazine duidelijk voor jou en mij: de normale muzikanten. Of ET effe een bastapijtje kan neerleggen? Wie weet!Tests zijn er ook, net als net laatste productnieuws voor stage en studio. We testen een elektrische nylonsnaar van Ibanez, twee Gretsch-gitaren (foto hieronder), waaronder een te gekke bariton, een synth van Arturia, een audio-interface van Avid, re-amp en Di-boxjes van Palmer, een preamp van Blackstar en de gehele Character-series van Tech21 NYC.Verder? Roosbeef vertelt over haar gewoontes, Mercy John - die meeschreef aan de hit Roller Coaster, vertelt over zijn invloeden, we doen verslag van No Man's Land er zijn vier pagina's recensies van uitsluitend Nederlandse en Vlaamse acts, nieuws en veel meer.

Kortom: verplicht leeswerk voor muzikanten.

zoeken
zoeken