Release van de Week: DeWolff - Love, Death & In Between

Vandaag verschenen - 3 februari 2023

Muzieknieuws 03-02-2023 07:56

De laatste jaren nam DeWolff praktisch ieder album op in hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio. Voor ‘Love, Death & In Between’ reisde de band echter af naar de Kerwax Studio in Bretagne, met louter vintage analoge opname-apparatuur. Ze namen maar liefst acht gastmuzikanten mee. Vanaf vandaag is het album onze Release van de Week.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Voor dit album besloot de band hun studio in Utrecht te verlaten en te verhuizen naar Frankrijk om op te nemen in de prachtige Kerwax Studio. Het album is volledig analoog opgenomen, live en direct op tape, zonder overdubbing, met spullen die dateren van de jaren veertig tot de jaren zeventig.

Gitarist-zanger Pablo van de Poel vertelt ons: “Tijdens de coronatijd heb ik twee jaar lang bijna elke dag wel in de studio gezeten. Als het niet met DeWolff was, was het wel met andere bands. Het is een fantastische plek, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Bovendien wilden we met véél muzikanten live opnemen. En ik had ook geen zin om te engineeren dit keer. In onze studio kan eigenlijk niemand anders dan ik opnemen omdat dingen daar zo gek aangesloten zitten dat het weinig zin heeft om het aan andere mensen over te laten. Voor deze plaat wilde ik gewoon bezig zijn met muziek maken: helemaal focussen op gitaarspelen en zingen en niet op kabels die kapot zijn of dat soort dingen.”

Het resultaat is subliem. Centrale track is Rosita, een medley van 16 minuten, die je heerlijk allerlei hoeken van de kamer laat zien. Pablo: “Leon Russell doet op een livealbum een medley. Ik vond het een heel vet idee om dat te doen, maar dan met nieuwe songs die één lang verhaal vertellen dat ook weer alle kanten op vliegt. Nu we het live spelen, merk ik dat het zó vrij is. Nog vrijer dan onze andere nummers.”
De primeur van deze track hebben we gisterenavond laten horen op Musicmaker Radio. En nu de plaat uit is kan je 'm ook hier horen: 

Met deze video krijg je een beeld van de situatie in en rondom de Kerwax studio. 

 

Beluister hier het hele album: 

 

zoeken
zoeken