EUT speelt Party Time live - gratis livestream

Livestream van nieuwe album vanuit TivoliVredenburg

Muzieknieuws 03-03-2021 15:53

Op donderdag 4 maart om 20:30 uur speelt EUT live vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. De band speelt het nieuwe album 'Party Time' in z'n geheel met daarbij ook nummers van hun debuut 'Fool for the Vibes'. De livestream is gratis te volgen via Studio TivoliVredenburg. Wat vraagt EUT daar van het publiek voor terug? Dat vanuit thuis de boel flink op stelten wordt gezet. (Foto boven door Sanja Marusic)

Dat laatste zal geen uitdaging zijn. Waar de band met z'n debuut koos voor onconventionele indiepop, draagt EUT op het nieuwste album de invloeden uit de jaren 90 op het hart.

Naast EUT, laat in de livestream ook Abel Natürlich van zich horen als support act. Zij kwamen in januari met een eerste self titled ep.

Met een nieuw album, komen natuurlijk ook nieuwe uitdagingen. Zo ook voor Eut. "Omdat deze plaat meer in de studio ontstaan is, moeten we nu achteraf bedenken hoe we dat naar live willen gaan vertalen. In plaats van andersom: we hebben dit heel lang live gedaan, hoe gaan we dat vastleggen op plaat? Dat is een leuke nieuwe insteek", laat gitariste Tessa Raadman weten.

Voor wie zich afvraagt of een concert als livestream wel rechtdoet aan de energieke livereputatie van Amsterdamse band, presenteren we hieronder een video van het optreden tijdens Eurosonic Noorderslag (medio januari). Dat knalt wel! In deze registratie is ook alvast de nieuwe Fender Mustang van Raadman te zien, de gitaar waarvoor ze haar Telecaster inruilde.

 

Het evenement kan bijgewoond worden via een Facebook event van TivoliVredenburg.

Luister nu alvast naar het album Party Time van EUT en naar de ep van Abel Natürlich.

zoeken
zoeken