aanmelden
Release van de week - Eut - Party Time
Vandaag verschenen - 19 februari 2021
Muzieknieuws 19-02-2021 12:00
‘Party Time’ draait om lust, seks en eenzaamheid; het nieuwe album gaat over dansen op een lege dansvloer en als je dan je plat op je gezicht valt, het misschien het beste is om gewoon te blijven liggen. In tien lekkere popsongs neemt Eut je mee in een verhaal vol hartzeer, extase en tegen de stroom in gaan. De plaat weergalmt klanken vanuit de 90s, van Blur tot The Cardigans, maar ook tijdgenoten zoals artrock-icoon St.Vincent. (foto boven door Sanja Marusic)

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Gitariste Tessa Raadman over Party Time: “Bij het vorige album ‘Fool For The Vibes’ hadden we de liedjes al twee jaar heel veel live gespeeld. De liedjes waren dus eigenlijk al heel ver voordat we de studio in gingen. We wisten precies welke partijen waar zaten en hoe we wilden dat het klonk. Voor deze plaat hebben we dat iets meer losgelaten.

"Er waren wel wat liedjes die grotendeels uitgedacht waren, maar ook een paar juist helemaal niet. Van Stuck en The Buggs hebben we best veel in de studio bedacht. We hadden wel al wat partijen, maar het was allemaal nog een beetje zoeken wat paste. 

"Omdat deze plaat meer in de studio ontstaan is, moeten we nu achteraf bedenken hoe we dat naar live moeten gaan vertalen. In plaats van andersom: we hebben dit heel lang live gedaan, hoe gaan we dat vastleggen op plaat? Dat is een leuke nieuwe insteek." (Kevin Pasman)

Hoe dat live uitpakt werd duidelijk tijdens hun wervelende optreden op ESNS: 

Een uitgebreid interview met Tessa Raadman vind je in het aprilnummer van Gitarist. 

Luister nu naar het album: 

 
Eut op ESNS - foto Ben Houdijk