No Man's Land

De muziek van Veya, isle en Chef Defect

Muzieknieuws 12-02-2021 11:12

No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie van De Coöperatie. De achtste editie vond online plaats op 1 en 2 december 2020 vanuit TivoliVredenburg, met vijf kanalen waarop meer dan 40 crash courses, expertpanels, inspiratiesessies en showcases werden uitgezonden. Musicmaker – partner van het evenement – beoordeelde demo's en we kozen er drie uit om aan jullie voor te stellen, maar je wilt de muziek natuurlijk horen.

In Musicmaker 481 - die je via deze link overigens zonder bestelkosten en mét iDeal kunt bestellen - besteden we aandacht aan No Man's Land en het demopanel. Redacteur Chris Dekker nam plaats in het panel en voor de gedrukte editie lichtte hij drie opkomende acts uit: Isle, Veya (hoofdfoto) en Chef Defect.

Lone Wolf - Isle
Lise Low en Arjan de Wit vormen samen het dreampopduo Isle. Zelf spreken ze van serene melodieën met intieme, akoestische en fantasierijke elektronische klanken, verweven met Lise's betoverende stem. Op het nummer valt de melodieuze, simpele en stuwende baslijn op, die de basis vormt met de strakke drums. Het nummer bouwt heerlijk rustig op, met een aantal fijne wendingen waardoor het nummer spannend blijft. Is het dreampop of triphop? Isle doet soms denken aan een wat zachtere, lievere versie van Portishead; in de jaren negentig de aanvoerders van de triphop en de Bristol Sound.
Crazy Ways – Chef Defect
Na de rust van Isle gaat bij Chef Defect het gas er vol op! Dit was een van die nummers die we langer hadden moeten horen. Volgens het panel miste er nog iets opvallends, maar manager en bandlid Lisanne Sinnema beloofde dat dat zeker kwam. De song begint met een funky gitaarriff, een krachtige soulvolle zangere en een muur van blazers. Deze band kan je zo op ieder zomerfestival neerzetten. En wat Lisanne beloofde kwam inderdaad. Halverwege het nummer is er een goede break met een mannelijke rapper en een dikke bas, wat het nummer helemaal afmaakt. Chef Defect werkt hard aan nieuwe opnames, wat lastig is in deze tijd met zo'n grote groep. Maar festivalboekers let op en check deze promo:
Slide – Veya
En dame nummer 3. Ze waren – virtueel - goed vertegenwoordigd in Utrecht. Veya (hoofdfoto) heet eigenlijk Eva Scheltema en ze valt onder meer op doordat ze live met elektronica en viool speelt. Veya is helemaal 'nu' met een mooie stem, minimalistische instrumentatie, maar de geluiden die ze gebruikt zijn warm en mooi. Natuurlijk zit er een mooie vioolpartij in het nummer en zelfs enkele tokkelstukken. Naast dat Slide gewoon een prachtig en goed nummer is, zijn we zeer benieuwd naar Veya en haar viool live. Inmiddels heeft ze een goed team om zich heen verzameld, dus we gaan haar zeker tegenkomen. Als er muziek uit is van Veya, en dat duurt niet lang meer, houden we je natuurlijk op de hoogte.

 

 

zoeken
zoeken