aanmelden
Release van de week: Billie Joe Armstrong - No Fun Mondays
Vandaag verschenen - 27 november 2020
Muzieknieuws 27-11-2020 13:10
Ook Billie Joe Armstrong heeft last van de pandemie. Om de verveling te verdrijven plaatste hij elke week een cover op het YouTube-kanaal van zijn band Green Day. Die serie doopte hij No Fun Mondays. Deze uit de losse pols gemaakte opnames vormen de basis voor zijn solodebuut, een bezield album dat het spectrum van pop tot poppunk tot punk bestrijkt.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist. 

Armstrong lanceerde de wekelijkse serie aan het begin van de lockdown in maart en deelde de laatste aflevering – zijn kijk op Billy Braggs A New England - in juli.

De collectie omvat onder meer Manic Monday (oorspronkelijk een hit voor The Bangles), Kids In America (Kim Wilde), Police On My Back (The Equals) en Gimme Some Truth (John Lennon).

"Terwijl we allemaal in quarantaine zijn, heb ik nagedacht over de dingen die er in mijn leven het meest toe doen: familie, vrienden en, natuurlijk, muziek", legde Armstrong uit in een verklaring. "Ik denk dat als we deze tijd in afzondering moeten doorbrengen, we in ieder geval samen alleen kunnen zijn."

De clip van Manic Monday, met een gastrol (in de video) van Bangle Susanna Hoffs

Er is ook een limited-edition van blauw vinyl van het 'No Fun Mondays'-album, compleet met een glow-in-the-dark cover, verkrijgbaar via de officiële webwinkel van Green Day.