Release van de Week: Lars and the Magic Mountain - Everything Looks Good From Here

Neo-psychedelica uit Nederland

Muzieknieuws 02-10-2020 13:01

Lars Kroon kennen we als bassist van de band Go Back To The Zoo en diens opvolger St. Tropez. Nu brengt hij zijn solo-debuutplaat uit onder de naam Lars and the Magic Mountain. Hij nam het op in de studio die hij deelt met de leden van St. Tropez in Amsterdam Oost, met behulp van een hele bups vrienden.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video's en een Spotify-playlist.

In een interview met Musicmaker vertelde Lars: 'Na jaren lang in een democratische band te hebben gespeeld, wilde ik eens meemaken hoe het is om alleen de keuzes te maken en muzikale knopen door te hakken.'

Hij nam een groot gedeelte van de instrumenten zelf op, engineerde de opnamesessies met bevriende muzikanten en mixte een groot deel van het album zelf. Gastmuzikanten die te horen zijn op het album zijn onder meer drummer Rens Ottink (Temples), multi-instrumentalist JB Meijers en toetsenist Bart van der Elst (Indian Askin).

Live maakt Lars er een spectakel van door minstens vijftien mensen op het podium uit te nodigen, maar soms ook meer dan twintig, zoals hij deed op Noorderslag 2020.  

 

zoeken
zoeken