Release van de week: de Niemanders - de Niemanders

Vandaag verschenen: 1 mei 2020

Muzieknieuws 01-05-2020 13:24

De Niemanders is een project van songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens, beiden bekend van de bands Donnerwetter en Shaking Godspeed. Als ‘embedded musicians’ speurden zij gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Voor De Niemanders brachten Rocco Ostermann en Wout Kemkens meerdere bezoeken aan gevangenissen en maakten ze samen met - en geïnspireerd door - de gedetineerden muziek. Het resultaat is een album dat verhaalt over de de bajesbewoners en hun levens. Ostermann en Kemkens zijn beiden muzikanten die instinctief lekkere dissonantie opzoeken. De muziek is de perfecte illustratie bij de gedachten en gevoelens van de bajesbewoners; van maniakale psychobilly tot wanhopige ballades en schizofrene bubbling.

Release party
Zoals zoveel releases kampt ook De Niemanders met de corona-crisis. De ‘real life’ release party is daarom uitgesteld tot na de zomer. Vandaag zal iedereen die het album besteld heeft - rechtstreeks of via de crowdfund-actie - een uitnodiging voor de release videoparty ontvangen die vanavond 1 mei om 20:00 van start gaat.

Bekijk hieronder de video van het nummer Die Ogen, waarover De Niemanders zelf zeggen: "...misschien wel het zwaarste lied van het album. De song is geconstrueerd uit gesprekken met een jonge Amsterdamse gedetineerde: ‘Ik was een handelaar in dagdromen en verkocht mezelf een nachtmerrie’."

 

Beluister hier het hele album:

www.niemanders.nl

zoeken
zoeken