aanmelden
Release van de week: Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales
Vandaag verschenen - 27 maart 2020
Muzieknieuws 27-03-2020 15:44
Het is een legendarisch album uit 1998, Into The Electric Castle, van Ayreon. Arjen Lucassen, de man achter dit project, besloot de muziek van het album voor het eerst live te gaan uitvoeren, vier dagen lang in 013 Tilburg. Electric Castle Live And Other Tales is het overdonderende resultaat. Arjen Lucassen beschikt over een fantastische band met supergitaristen Marcel Singor, Ferry Duijssens en Bob Wijtsma, drummer Ed Warby en natuurlijk toetsenist/musical director Joost van den Broek.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Arjen Lucassen vertelt over de uitvoering van dit epische werk uit 1998: ‘Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het album hadden we net een geremixte versie uitgegeven, en we dachten dat dit de perfecte gelegenheid was om het album live uit te voeren.'De Ayreon Universe-shows waren zo’n geweldige ervaring voor iedereen, en er kwamen zo veel verzoeken voor meer shows, dat we besloten om het hele Electric Castle-album te spelen, aangevuld met een aantal zogenaamde Other Tales; nummers van al mijn andere projecten.’

Naast Arjen Lucassen doen nog drie supergitaristen mee in dit megaproject: Marcel Singor, Ferry Duijssens en Bob Wijtsma. Verder vervult drummer Ed Warby een absolute glansrol en staat toetsenist/musical director Joost van den Broek hoog op het podium achter zijn batterij Nords, Novations en zijn Hammond XK-5.

Check de video's en de Spotify-playlist met 25 tracks! In totaal kwam 12.000 man/vrouw publiek uit 64 landen naar de shows in september 2019. Ruim 2½ uur staat er op de dubbel-cd, de drie lp’s en de dvd; een rollercoaster van een rockopera! 

 
Marcel Singor

 
Ferry Duijssens


Bob WijtsmaDrummer Ed Warby (foto Cristel Brouwer)


Toetsenist / musical director Joost van den Broek

AyreonElectric Castle Live And Other Tales
2½ uur muziek op 2cd, 3lp, dvd
Music Theories Recordings/Mascot Label Group