aanmelden
Poppunt wordt VI.BE
Nieuw Belgisch platform voor muzikanten
Muzieknieuws 06-02-2020 16:41
Op de Musicmakerredactie lazen wij altijd graag het Poppunt magazine. De Belgische popkoepel Poppunt organiseert al jaren prachtige events. Poppunt verdwijnt, maar de organisatie gaat onder de nieuwe naam VI.BE door om nog meer Belgische muzikanten vooruit te helpen.

Poppunt zette zich in de twintig jaar van haar bestaan in voor beginnende tot semi-professionele muzikanten, dj’s en producers in België. VI.BE richt zich daarnaast op professionele artiesten en op professionals in de muzieksector. De aanpak is vanaf nu dus een stuk breder geworden. 

VI.BE gaat de Belgische muziekscene ondersteunen door netwerken, onderzoek en internationaliseren. VI.BE zal zich sterk gaan maken om de aanwezigheid van artiesten op de belangrijkste Europese showcasefestivals en muziekbeurzen te versterken.

Dat gaat dan vooral om artiesten, dj’s en producers die al behoorlijk professioneel bezig zijn. Maar ook nieuw talent vooruit helpen en daarvoor kansen creëren blijft een belangrijk onderdeel van VI.BE. Als Belgische muzikant kun je via de website, maar ook persoonlijk via mail, telefoon of op afspraak advies krijgen en antwoorden op prangende vragen.

Gezond muziekklimaat

VI.BE wil zich inzetten voor een gezond muziekklimaat met initiatieven als Sound Track, Lokale Helden, Stoemp!, de Popraad en vanaf dit jaar ook de Belgische Music Industry Awards (MIA’s). Binnenkort komt onder de naam mzkt zkt mzkt ook een marktplaats voor muzikanten op de site.
En wil je als muzikant of muziekliefhebber op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en trends binnen de muziekindustrie? Dat kan via https://vi.be/trends

Check hier VI.BE