aanmelden
Release van de week: Drive By Truckers - The Unraveling
Vandaag verschenen - 31 januari 2020
Muzieknieuws 31-01-2020 12:29
De Amerikaanse band Drive By Truckers maakt al 25 jaar southern rock met gedreven songs en intens gitaarwerk. Na een pauze van drie jaar verschijnt vandaag het twaalfde album The Unraveling.

Drie jaar duurde het voordat Drive By Truckers nu met het nieuwe album The Unraveling uitkomt. Het schrijversduo en gitaristen van de band, Mike Cooley en Patterson Hood, geven als reden dat het moeilijker dan ooit was was om de huidige toestand van het land te vertalen naar songs die de moeite van het luisteren waard zijn.

Drive By Truckers staat bekend om de kritische, haast cynische teksten over de politieke toestand in de USA. Het vorige album American Band was ook sterk politiek getint. Over de totstandkoming van het nieuwe album zegt de band: ‘American Band was een waarschuwingsschot voor een naderende storm. Dit album is geschreven tussen de wrakstukken achteraf.’

Hood en Cooley worden op The Unraveling bijgestaan door bassist Matt Patton, toetsenist Jay Gonzalez en drummer Brad Morgan, de line-up die alweer lange tijd onveranderd is. Gastbijdragen zijn er van The Shins’ Patti King, violiste Kyleen King (Brandi Carlile) en North Mississippi All-Stars’ Cody Dickinson, die wasbord speelt op het nummer Babies In Cages.

Drive By Truckers ging naar Memphis om daar in de legendarische Sam Phillips Recording Service studio op te nemen met als engineer Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price) en producer David Barbe, die al meer Drive By Truckers-albums produceerde. Het resultaat is een intiem klinkend album met veel akoestische gitaren en samenzang, maar ook intense rocknummers in de beste southern rock-traditie.

Op 1 juni speelt Drive By Truckers op het Ribs & Blues Festival in Raalte en op 7 juni in Paradiso, Amsterdam.

Luister hier naar single Armageddon's Back In Town:

 

Luister hier het hele album: