aanmelden
Release van de week Alex Roeka - Rauwe Genade
Vandaag verschenen: 13 december 2019
Muzieknieuws 13-12-2019 13:36
Alex Roeka’s eerste album verscheen al in 1996. In de afgelopen meer dan 25 jaar heeft hij met raspende stem en teksten vol verlangen en scherpe observaties, een heel eigen oeuvre opgebouwd. Nu is er zijn nieuwe album Rauwe Genade.

Openingsfoto: Mark Sluiters

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trok zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Hier deed hij de inspiratie op voor zijn nieuwe album, ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast. De combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer was blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven. 

Rauwe Genade is een typische ‘Roekiaanse’ titel: hard maar gevoelig. Dit is zijn vijfde album voor het label Excelsior en is opgenomen met het dreamteam dat al werkte aan heel veel Excelsior-releases: Producer Frans Hagenaars, multi-instrumentalist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn. Reyer Zwart en Jeroen Kleijn zullen ook live spelen met Alex Roeka. Vanaf begin 2020 staat er een uitgebreide theatertour op het programma.

 

 

Het nummer Bachata Van De Oude Liefde:

 Het album Rauwe Genade:

www.alexroeka.nl