aanmelden
Aquarium Sessions met Emily Wolfe
Drie songs en een interview
Muzieknieuws 16-10-2019 07:10
De 29-jarige Emily Wolfe uit Austin, Texas is zangeres, gitariste en songwriter. Ze heeft sinds 2012 een solocarrière en is fervent Epiphone Sheraton-bespeelster. Op 25 september kwam ze bij ons op de redactie langs voor een Aquarium Sessions video-opname. Ze speelde drie songs en deed een interview met Patrick Lamberts.

Na meerdere singles en de extended play ‘Roulette’ verscheen eerder dit jaar haar eerste langspeler, die simpelweg ‘Emily Wolfe’ het. Ze nam het album op met Alabama Shakes-toetsenist Ben Tanner. “Ben kwam naar een liveshow van me met mijn band om te zien hoe we dat bandgeluid zo goed mogelijk naar de plaat konden vertalen. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn liveshows wel iets energieker zijn dan het album, maar ik ben wel heel blij met de texturen en toon van de plaat.”

Luister hier naar de drie songs uit de sessie, Rules To Bend, White Collar Whiskey en Missionary Son


Jewel, classic rock en de kerk
In het interview vertelt Wolfe ook kort over haar eerste stappen op de gitaar:

“Ik greep voor het eerst naar de gitaar toen ik vijf was. Vanaf mijn achtste heb ik mezelf leren spelen. In die periode probeerde ik alles op gehoor na te spelen wat ik om me heen hoorde, onder andere muziek van Jewel en de classic rock-nummers die mijn vader altijd draaide.

“Hoewel ik inmiddels niet meer religieus ben, ging ik vroeger nog wel naar de kerk. Thuis probeerde ik de akkoorden na te spelen die ze daar speelden. Zo is de zoektocht naar mijn sound begonnen. Een paar jaar geleden heb ik me meer op rock gestort, want het is gewoon het leukst als je lekker hard kunt spelen.”

Epiphone Sheraton
Wolfe gebruikt uitsluitend Epiphone Sheraton gitaren. Haar eigen gitaar lag nog in Amerika, vanwege de angst voor een te brute behandeling door het bagagepersoneel van vliegmaatschappijen. Gibson Nederland leende haar voor de gelegenheid eenzelfde zwarte Sheraton uit.

“De Sheraton is gewoon perfect. Hij speelt lekker en er zitten twee humbuckers in die mooi vol klinken en een groot frequentiegebied beslaan. Ik speel nu solo, maar meestal met een bassist en een drummer, dus zonder toetsen of een ander aanvullend instrument. Daardoor is er veel ruimte op te vullen en daarin is de Sheraton heel goed, ook letterlijk, want het is een grote gitaar. Ik ben bovendien fan van BB King en de Sheraton is een soort kopie van Lucille (BB Kings bekendste gitaar - red.).”

Kijk hier het hele interview: 

 

Op de hoogte blijven van de release van de volgende songs en wat verder op ons Aquarium Sessions kanaal uit gaat komen? Abonneer je nu gratis op ons kanaal! Ga naar: www.youtube.com/c/aquariumsessions