aanmelden
Documentaire over de contrabas.
Beneath The Bassline krijgt vervolg.
Muzieknieuws 13-10-2019 20:48
Enige tijd geleden verscheen de documentaire "Beneath The Bassline" ten tonele, een documentaire over de basgitaar met zo'n beetje alle bekende bassisten van de afgelopen 50 jaar. Nu is er een actie gestart om het vervolg te maken, dit keer met de contrabas in de hoofdrol.

Wij houden van muziekdocumentaire's, of ze nou over The Who, Motown Records of Ginger Baker gaan wij krijgen er geen genoeg van. Maar leuker zijn ze als ze over ons vakgebied gaan. Beneath The Bassline werd gemaakt door Nick Wells en zo'n beetje alle bassisten die nog leven kwamen voorbij. Maar deze documentaire ging voornamelijk over de elektrische basgitaar en invloed hiervan op de muziek in de afgelopen decennia. En voor de elektrische bas was er natuurlijk...de contrabas.

Jazz
Documentairemaker Nick Wells werd voor het maken hiervan beïnvloed door Dave Holland. Hij was al een groot fan van de jazz en groeide op met de muziek van Miles Davis, Weather Report en Herbie Hancock. Hij interviewde Dave al eerder over zijn samenwerking met Miles en nu blijkt een heuse docu in de maak. Zo zullen Avishai Cohen, Larry Grenadier, Christian McBride, Stanley Clarke en John Patitucci de revue passeren. De documentaire is bijna klaar en op Kickstarter kunnen de laatste puntjes nog op de i worden gezet.

Kickstart Walking The Changes
Website Walking The Changes