aanmelden
Programma No Mans Land
27 november: Musicmaker is partner
Muzieknieuws 22-09-2019 12:09
Wil je je laten inspireren door ervaren muzikanten en profs uit de muziekbusiness, je demo laten beoordelen en sowieso een leerzame middag beleven? Hou dan woensdagmiddag 27 november vrij. Dan ga je naar No Man’s Land in TivoliVredenburg in Utrecht. Musicmaker is partner van dit bijzondere event! De eerste programma-onderdelen zijn nu bekend.

No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie van Utrechts muziekplatform De Coöperatie. Dit jaar staat ‘de duurzame carrière’ centraal. Diverse experts stellen actuele vraagstukken ter discussie zoals inclusiviteitsbeleid, de gevolgen van de prestatiecultuur op onze mentale gezondheid en de zoektocht naar ideale talentontwikkeling. Samen met artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers gaan we op zoek naar successen voor de toekomst.

Inspiratiesessies
Musicmaker Songwriting Workout met Marike Jager
Singer-songwriter Marike Jager is al ruim vijftien jaar een gevestigde naam, ze werd vier keer genomineerd voor een Edison en verkocht lange reeksen zalen uit. Haar nieuwe album Hey Are You OK bevindt zich ‘op het snijvlak van instinct en inspiratie’. Deze verfrissende indiepopplaat vormt een groot contrast met haar oudere werk. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in twaalf songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. Met zo’n eigenzinnige aanpak kent Marike Jager als geen ander verfrissende manieren om een song te schrijven. In deze Songwriting Workout gaat ze samen met het publiek aan het werk. Kijk de kunst van het songschrijven af van Marike Jager!

Ableton presenteert: Organische sounds door Polynation
Ontdek hoe je live opgenomen sounds, synthesizers, field recordings en andere opgenomen instrumenten kunt verwerken in je producties. Polynation presenteert verschillende Ableton technieken, en hoe je ze inzet om tot een organische sound en feel te komen.

The Daily Indie presenteert: Q&A met Someone
Nederland barst van de fantastische popzalen en biedt oneindig veel mogelijkheden om door te breken. Maar door de jaren heen lijkt er een bepaald pad te zijn ontstaan wat je als artiest ‘moet’ volgen. Someone (Tessa Rose Jackson) kleurt liever buiten de lijntjes en bewandelt haar eigen pad.

 
Het Spreekuur
Het Spreekuur biedt de nieuwe generatie makers en muziekprofessionals de kans om hun demo, releaseplan of Instagram-account te pitchen aan meer dan twintig professionals. Praktische tips en nieuwe kennis doe je op bij de panelgesprekken en crash courses. Lever je demo in en als afsluiter van de dag worden ze door het Musicmaker Demopanel beoordeeld.

Chrash Courses:
Je band als business
Wil jij kunnen leven van je muziek? Zorg voor inzicht in je geldstromen. Rock Your Business toont de kneepjes van het ondernemerschap: Wat je inkomstenbronnen zijn, wat de invloed is van een goede (of slechte) deal, wat een goed verdienmodel is en wat de waarde is van boekers, managers, labels en uitgevers.

Festivals: Hoe, wat & wanneer?
Is een bomvolle festivalagenda jouw droom? Staat jouw act in 2021 op Glastonbury? Vraag jij je af hoe je geboekt wordt door een festival? Rock Your Business onthult hoe en wanneer je een festivalprogrammeur moet benaderen, wat de overwegingen zijn en welke gage je eigenlijk kunt vragen.

Artist branding & social media
Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest? Ontdek wat de juiste vragen zijn die je eerst aan jezelf moet stellen en krijg tips die direct toe te passen zijn in de praktijk. Actuele voorbeelden worden gedeeld en handige weetjes passeren de revue.

De kracht van fotografie onderschat
Wat is de meerwaarde van goede foto’s? Vaak is er geen tijd en budget voor beeldmateriaal, dat is zonde. Volg een crash course waarin do’s en don’ts worden onthuld en pers,- concert- en backstagefoto’s worden besproken. Leer wat je wil uitstralen en hoe je die boodschap overbrengt aan fans.

Live
Live acts kunnen uiteraard niet ontbreken. Geniet tijdens het programma van verschillende optredens van aanstormend talent afkomstig uit het MASTER talentontwikkelingsprogramma van De Coöperatie. Ook is er dit jaar volop gelegenheid om contact te leggen met muziekprofessionals, artiesten en gelijkgestemden.

Goed om te weten: er is dit jaar slechts één type ticket waarmee je toegang hebt tot het gehele programma. Vol = vol, dus bestel snel je ticket hier:: https://decooperatie.net/projecten/no-mans-land-2019-tickets/

De verdere precieze invulling van het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Hou daarvoor de website in de gaten!