aanmelden
Release van de week: Marike Jager - Hey Are You OK
Vandaag verschenen - 6 september 2019
Muzieknieuws 06-09-2019 10:36
Singer-songwriter Marike Jager is al ruim vijftien jaar een gevestigde naam, ze werd vier keer genomineerd voor een Edison en verkocht lange reeksen zalen uit. Op haar nieuwe album Hey Are You OK slaat ze een radicaal nieuwe weg in, die zich bevindt op het 'snijvlak van instinct en inspiratie’.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. Onze redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Hey Are You OK vormt een groot contrast met haar oudere werk. Het is een indiepopplaat geworden met veel synths en eigenhandig gebakken samples, die in soms behoorlijk complexe structuren over elkaar heen gelegd worden. Marike Jager is overduidelijk afgestapt van het ‘typische’ singer-songwriter-idioom en zoekt het experiment met effecten op haar zang, avontuurlijke strijkersarrangementen en beats. Zelf noemt ze als invloeden artiesten als Madonna, Eels en Beck en Fela Kuti en die referenties hoor je zeker terug. Producer Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions) en mixer
Tchad Blake (Arctic Monkeys, Sheryl Crow, The Black Keys) hebben net als Marike Jager een voorliefde voor contrasten: zwart-wit, oud-nieuw, analoog-digitaal. 

Musicmaker Songwiting Workout
Op het muzikantenevent No Man’s Land, dat op woensdag 27 november in TivoliVredenburg plaatsvindt, geeft Marike Jager namens Musicmaker een Songwriting Workout. Dan zal ze samen met het publiek een nummer schrijven en zo een inkijkje geven in de driesterrenkeuken van haar creativiteit. Over No Man’s Land berichten we binnenkort meer, als het programma bekend is.

Dit najaar kun je Marike Jager ook live zien:
17 oktober - Hedon, Zwolle
18 oktober - De Spot, Middelburg
23 oktober - Paard, Den Haag
24 oktober - Doornroosje, Nijmegen
25 oktober - Podium Victorie, Alkmaar
31 oktober - Neushoorn, Leeuwarden
1 november - Mezz, Breda
2 november - Fluor, Amersfoort

 Check de (selfie-)clip van de single Lucky:

Luister Hey Are You OK:
 

marikejager.com