Release van de Week: King Gizzard & The Lizard Wizard - Infest The Rats Nest

Vandaag verschenen - 16 augustus 2019

Muzieknieuws 16-08-2019 13:57

Vorig jaar rond deze tijd stond King Gizzard & The Lizard Wizard nog op een zonning Lowlands. maar daar hebben we het vandaag niet over. Waar we het wel over gaan hebben is de nieuwe plaat Infest The Rats Nest. Een verrassend album, om maar eens een understatement te gebruiken.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. Onze redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Psychedelische rock is helemaal hip en ook in Nederland zijn er steeds meer bands die in de voetsporen van bands als Temples en King Gizzard - we korten het maar even af - treden. Als je dit artikel hebt aangeklikt, ben je vast een liefhebber en dan hebben we meteen een scoop: in de volgende editie van ons zusterblad De Bassist is Thomas Warmsley van Temples aan het woord!Maar terug naar King Gizzard. Sinds de oprichting in 2010 zit de Australische band niet stil. Niet alleen trokken ze de wereld over met hun energieke liveshows - waarbij ze ons land opvallend vaak aandeden - maar ze brachten ook nog eens vijftien studio-albums en een handvol EP's uit. Van surf en garage werd de muziek steeds meer psychedelisch en nu doen de heren een uitstapje - of is het een nieuwe richting? - naar de heavy metal. Frontman Stu Mackenzie noemde Motörhead, Metallica, Slayer, Rammstein en Kreator zelfs als invloeden. het resultaat lijkt een soort Metallica met prachtige, melodieuze baslijnen. Wij moeten er nog een beetje aan wennen, maar oordeel zelf. De heren herhalen zichzelf in ieder geval niet!

Hoe dat klinkt hoor je hier:En nog even Lowlands 2018:King Gizzard & The Lizard Wizard – Infest The Rats Nest -  is nu uit op Flightless/[PIAS] 

KG-website

zoeken
zoeken