aanmelden
Release van de Week: Milow _ Lean Into Me
vandaag verschenen: 9 augustus 2019
Muzieknieuws 09-08-2019 12:57
Na ruim drie jaar stilte komt onze voormalige coverster Milow met het album Lean Into Me. Op dit zesde album levert De Vlaamse singer-songwriter weer een meer akoestisch geïnspireerde sound.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van Musicmaker pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Rond het verschijnen van zijn vorige album Modern Heart, interviewden we Milow over zijn akoestische Santa Cruz Model D-gitaar. Een enigszins gekke keuze, want juist op dat album zocht Milow naar een nieuwe elektronische sound. Maar welke vorm zijn nummers uiteindelijk ook krijgen, Milow is een singer-songwriter voor wie de akoestische gitaar de basis is.

Milow met zijn Santa Cruz Model D. Foto: Henk Veenstra

Op Lean Into Me kiest Milow duidelijk weer voor een meer akoestisch klinkende sound, wat niet wil zeggen dat de productie minder doordacht is, want Lean Into Me klinkt vlekkeloos en hitgevoelig. Milow riep op dit album de hulp in van producer Jo Francken en gitarist Tom Vanstiphout, met gastrollen voor de Amerikaanse singer-songwriters Matt Simons en Brett Dennen.

Op 2 maart 2020 zal Milow in Carré optreden met het Antwerp Symphony Orchestra. Dan heeft hij ontgetwijfeld zijn Santa Cruz  bij zich, want tegenover Musicmaker verklaarde hij drie jaar geleden:
'Ik zou nooit mijn lievelingsgitaar thuislaten en een mindere mee op tour nemen, omdat de kans dan groter is dat er iets mee gebeurt. Dat is een foute instelling. Dat risico hoort er nu eenmaal bij. Het is te belangrijk dat je op het podium goed klinkt en lekker speelt. Daarin moet je geen compromissen sluiten.'

De single Lay Your Worry Down met Matt Simons:


Luister hier het album Lean Into Me: