aanmelden
Release van de Week: Ty Segall - First Taste
Vandaag verschenen: 2 augustus 2019
Muzieknieuws 02-08-2019 10:45
Ty Segall gooit zoveel albums over de schutting dat het voor fans soms moeilijk bij te houden is. In 12 jaar tijd staat de teller nu op 21 stuks. Zijn sterk op sixties en seventies leunende garagerock gaat soms richting Beatles, dan weer richting knallende fuzzrock. Ty Segall zoekt altijd het avontuur. Dat maakt zijn albums soms wisselvallig, maar altijd interessant.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie van Musicmaker pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

First Taste duurt een dikke 40 minuten en gaat van fuzzed out rock (opener Taste) via geluidsexperimenten met a capella zang (Ice Plant), tot psychedelische sixties (The Arms) en nog veel verder. Synths, violen, blazers, exotische snaarinstrumenten, alles komt voorbij. Toch voelt First Taste veel meer als een eenheid dan de nogal zwabberende (met covers gevulde) voorganger Fudge Sandwich.

Ty Segall blijft op First Taste fanatiek bezig de grenzen van de garagerock verder op te rekken. Gezien Ty's voorliefde voor extreme sounds, is het niet zo gek dat hij een groot fan is van effectenbouwer Death By Audio. Zijn voornaamste effect is een Death By Audio Fuzz War. Zijn favoriete versterkers zijn Fenders: Silverface Twin Reverbs, Quad Reverbs, Super Reverbs en Super Six Reverbs.
ty-segall.com

De single en albumopener Taste:


Beluister hier het hele album: