aanmelden
Q-Factory Basement Sessions
Een podium voor aanstormend talent
Muzieknieuws 08-07-2019 17:27
Muzikantenhotspot Q-Factory in Amsterdam, waar ook Musicmaker kantoor houdt, introduceert deze zomer een nieuw podium voor aanstormend talent, genaamd Q-Factory Basement Sessions.

Laagdremplige, gratis toegankelijk muziekavonden: leuk voor muzikanten én muziekliefhebbers! Vandaar dat Q-Factory in Amsterdam vanaf 18 juli tot en met 31 augustus 2019 elke donderdag, vrijdag en zaterdag bands van uiteenlopende genres programmeert. Het idee erachter is even simpel als doeltreffend: muzikale acts kunnen meters maken op het podium en muziekliefhebbers krijgen de mogelijkheid om nieuw talent te ontdekken, voor geen geld! Tenzij je graag een drankje drinkt naastje muziekconsumptie, want die moet je natuurlijk wel gewoon betalen.

Kans voor jong talent
Talentontwikkeling staat bij Q-Factory hoog in het vaandel. In het muziekcentrum huizen dan ook meerdere muziekopleidingen, zoals het Conservatorium van Amsterdam, Abbey Road en United Pop. Om over de vele oefenruimtes nog maar te zwijgen. ‘Q-Factory vindt het belangrijk om jong, aanstormend talent een kans te geven. De bands die hier repeteren krijgen tijdens de Q-Factory Basement Sessions een unieke kans om op een podium te staan’, aldus programmeur Bart Jansen.

Bezoekers kunnen acts van uiteenlopende genres aantreffen: van pop tot metal en van indie tot tributebands. Zo staan Vampire Bordello, Van Dyke Brown en Semistereo al gepland. Kijk voor het hele programma op de site van Q-Factory.