aanmelden
Yorick van Norden naar Abbey Road
Een droom komt uit met crowdfunding
Muzieknieuws 28-06-2019 11:31
Yorick van Norden vatte het plan op om in Abbey Road in Londen op te gaan nemen, maar hoe financier je zoiets? Hij startte een crowdfundingsactie en met nog twintig dagen te gaan, zit hij al over zijn tweede streefbedrag. Een prachtig succesverhaal dus.

Na succes met zijn band The Hype, is Yorick van Norden een zeer succesvolle solo-carrière gestart. The Jester eindigde vorig jaar zeer hoog in de eindlijstjes van popjournalisten, maar Yorick kijkt alweer vooruit. Het is geen geheim dat de Haarlemmer een groot fan is van The Beatles en Wings. Of het nu zijn kleding is, kapsel, de gitaren die hij gebruikt of als het gaat om de vakmanschap en creativiteit in zijn songs: de Fab Four zijn nooit ver weg. Dan is het natuurlijk een droom om in de studio op te nemen, waar de meeste meesterwerkjes van The Beatles tot stand kwamen: het befaamde Abbey Road in Londen.

Opnemen in een topstudio kost serieus veel geld dus met hulp van Jim Remers en Robbert Tilli van Excelsior maakte hij een plan. Er zou 11.000 euro nodig zijn. Dat doel is inmiddels ruim bereikt en met bijna 250 donateurs is het verhoogde streefbedrag van 15.000 euro ook ruim gehaald.


Video: Train In The Station van Yorick's huidige album.

Van Norden: 'Bijna 250 donaties en de vele lieve berichtjes hebben me ontzettend geraakt en het is dan ook moeilijk om mijn enorme dankbaarheid en blijdschap in woorden te vatten. Het voelt geweldig om zoveel steun te mogen ervaren in het realiseren van mijn droom en het betekent ontzettend veel voor me dat het project dankzij júllie steun nu echt gerealiseerd kan gaan worden.'

Met nog 20 dagen te gaan, worden de plannen steeds groter en mooier:
'Mocht je nog niet gedoneerd hebben, maar het project wel graag willen steunen, een album willen vooruitbestellen of één van de vele tegenprestaties willen aanschaffen: doneren kan nog steeds! De droom om in Abbey Road op te nemen is gerealiseerd, maar extra donaties creëren nieuwe mogelijkheden. Zo zouden we dan bijvoorbeeld een videoclip kunnen opnemen in Abbey Road, het album in Abbey Road kunnen laten masteren (de laatste stap in het proces na het opnemen en mixen) of een avond een goede Indiase curry eten in Londen.'
Dat laatste natuurlijk met een dikke knipoog.

'Ik ging 'het' gewoon proberen en het is 'gewoon' gelukt. Ongelofelijk. Ik ga voor nu vooral even heel erg genieten!'

Natuurlijk houden we het opnametraject voor je in de gaten! Mocht je nog willen doneren, dan kan dat via deze link:

Voor De Kunst
Yorick's websiteVideo: Love's Taking Over, ook met de crowdfundingsactie!