aanmelden
Nieuwegrond
Op tour langs Parenclubs
Muzieknieuws 20-06-2019 14:28
Iets leuks organiseren rond de release van je album is natuurlijk altijd een goed idee. Je kunt bijvoorbeeld 24 optredens in 24 uur doen of een special guest uitnodigen. Levert je toch vaak wat extra aandacht op in de pers. De band Nieuwegrond maakt het wel heel bont: een tour langs parenclubs!

Nieuwegrond put zijn inspiratie uit ‘elektronische jaren tachtig, Miami Vice en Doe Maar’ en bracht al vier singles en een EP uit. Met bandleden als toetsenist Matthijs Stronks (Donnerwetter) en mensen als gitarist Vedran Mircetic (De Staat) en drummer Martijn Bosman die op het album meespelen, is de band rond zanger Wilco Hijink bepaald geen beginnersclubje.

Die ervaring zullen ze nodig hebben! In navolging van de albumtitel Polyamorie leek het de band gepast een tour te doen langs vier parenclubs deze zomer.

Polyamorie werd op 7 juni online uitgebracht en zal later dit jaar fysiek verschijnen. Nieuwegrond zal speciaal voor Musicmaker een tourdagboek bijhouden. Later doen we verslag van hoe het de band dit avontuur doorgekomen is!
De single Meisjes Met Bagage: