aanmelden
Bekijk alle gitaren die David Gilmour vandaag laat veilen!
Christie's Virtual Tour - veiling 20 juni 2019
Muzieknieuws 20-06-2019 07:55
Vandaag laat David Gilmour een grote serie van zijn eigen gitaren veilen bij Christie's New York. De opbrengst gaat naar een goed doel. Bekijk alle gitaren, inclusief beschrijvingen en vraagprijzen, in de schitterende Virtual Tour van Christie's.

Klik hier voor de Virtual Tour.

Je kan door de zalen heen lopen en inzoomen op elke afzonderlijke gitaar. 

En klik hier om alle 126 te veilen gitaren inclusief de verwachte opbrengst op rij te zien

Op 20 juni vindt de gitaarverkoop van de eeuw plaats. De beroemdste gitaren van David Gilmour, waaronder zijn befaamde Black Strat (verwachte opbrengst 100.000-150.000 dollar) zullen geveild worden in New York. We vragen Gilmour waarom hij zo veel van zijn geliefde instrumenten verkoopt. “Ik denk er al jaren aan”, zegt Gilmour op zijn vriendelijke, maar weloverwogen manier. “Ik heb veel plezier van deze gitaren gehad. Ik heb er liedjes en melodieën mee gemaakt, maar volgens mij is het goed voor de gitaren om verder te gaan en muziek te maken met andere mensen. Hopelijk brengen ze flink wat geld op, wat ik aan een goed doel geef. Ik hoop dat ik zo iets goeds kan doen, want er zijn een heleboel problemen in de wereld.”

In 2004 veilde Eric Clapton een groot deel van zijn gitaren in de James Christie ruimte in New Yorks Rockefeller Center en nu kunnen gitaarliefhebbers opnieuw uitkijken naar een dergelijk evenement. De veiling van Gilmours instrumenten gaat op 20 juni van start bij Christie’s in Manhattan en er wordt verwacht dat de meer dan 120 gitaren miljoenen zullen opleveren. Onder de beroemde instrumenten bevinden zich de extreem zeldzame Nr. 0001 Fender Stratocaster, die hij gebruikte op Another Brick In The Wall (Part II); een Candy Apple Red ‘57 Reissue Strat uit 1984 die meer dan twintig jaar Gilmours vaste livegitaar was; en de twaalfsnarige akoestische Martin die je hoort op Pink Floyds Wish You Were Here.

 

Klik hier voor de Virtual Tour.

In Gitarist 339, juni 2019, vind je een interview met David Gilmour, en worden een heel aantal van zijn veilinggitaren besproken. Bestel deze Gitarist nu voor € 5,25 bij ons - we rekenen geen verzendkosten.
Klik hier.